AMPLIACIÓ:Colau demana a independentistes i no independentistes "ferits" per la sentència "alçar la veu" davant de la "injustícia"

Publicado 14/10/2019 14:43:41CET

L'alcaldessa de Barcelona fa una crida als líders polítics a ser "sensibles" i adverteix Pedro Sánchez: "Mostrar empatia és senyal de fortalesa, no de feblesa"

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llançat aquest dilluns un missatge a les persones independentistes i no independentistes que se senten "ferides" per la sentència de l'1-O a "alçar la veu perquè no es normalitzi aquesta situació d'injustícia". En una declaració institucional poques hores després que es conegués la sentència, l'alcaldessa també ha fet una crida als líders polítics a ser "sensibles davant del patiment que suposa la crueltat d'aquesta sentència" i ha afirmat que la "distància ideològica mai pot ser excusa per deixar d'escoltar i entendre les raones de l'altre", amb un advertiment directe per al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez: "Mostrar empatia és senyal de fortalesa, no de feblesa". L'alcaldessa ha posat la ciutat "al servei de trobar una sortida" al conflicte i ha avançat que impulsaran iniciatives per promoure el diàleg.

Colau ha mostrat la solidaritat als polítics i líders socials condemnats i a les seves famílies en un dia "trist" davant del que ha qualificat de sentència "duríssima", amb una especial referència a Joaquim Forn per denunciar la "greu anomalia" que no pugui exercir el càrrec de regidor de Junts per Catalunya al consistori barceloní. L'alcaldessa ha afirmat que el judici de l'1-O al Tribunal Suprem ha estat "un retrocés en l'Estat de Dret" amb "unes acusacions que responien més a una voluntat de venjança que no pas de fer justícia" i ha insistit que el conflicte obert entre Catalunya i l'Estat "no es resoldrà amb més judicis ni amb més presons". La batllessa de Barcelona s'ha compromès a treballar des d'avui per la "llibertat dels presos polítics"; el "diàleg polític" i per trobar una "sortida al conflicte". Per a Colau, sense la llibertat dels condemnats no es recuperarà la "situació de normalitat democràtica que superi el bloqueig actual". Per tot això, ha apel·lat a la "responsabilitat institucional" per "estar a l'alçada del moment". D'aquesta manera, ha instat a "buscar solucions i posar les institucions al servei del diàleg polític". "Fins ara la política ha fallat i ha passat la responsabilitat als tribunals. No podem fallar la gent que espera que trobem una sortida", ha afirmat des del Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Colau ha carregat contra l'anterior govern del PP per "equivocar-se en judicialitzar la política" i ha criticat l'executiu del PSOE per no haver "fet suficient per revertir la situació" i per l'"error" de fer coincidir la convocatòria electoral amb l'anunci de la sentència. Juntament amb la crida al diàleg, n'ha fet una altra per "humanitzar la política" i ha defensat l'empatia i l'escolta de l'altre com l'"únic camí" possible; una actitud que, per a Colau, és, a més, "especialment exigible a qui té més poder, començant pel president del govern espanyol en funcions". També ha demanat als partits polítics que no tanquin la porta a cap sortida per "càlculs electorals" i a "no repetir errors del passat".