Publicado 16/10/2019 23:28:03 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Centenars de persones reben a Vilafranca del Penedès els participants de la 'Marxa per la Llibertat’ que ha sortit de Tarr

Un dels caminadors més aclamats ha estat Jordi Romeva, pare de Raül Romeva

ACN

Vilafranca del Penedès.-Després de recórrer més de 50 quilòmetres des de primera hora del matí d’aquest dimecres, la columna de la ‘Marxa per la Llibertat’ que ha sortit de Tarragona ha arribat a Vilafranca del Penedès minuts abans de les 8 del vespre. A l’entrada de la població els participants a la marxa han estat rebuts amb aplaudiments per centenars de persones que els han volgut donar ànims per afrontar els últims metres. També els esperaven voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal que han fet sonar els clàxons dels vehicles. Entre els participants d’aquesta columna de les marxes hi havia Jordi Romeva, pare de Raül Romeva, un dels 9 polítics condemnats aquest dilluns pel Tribunal Suprem. Els caminadors han arribat fins al pavelló firal de Vilafranca on han sopat i hi passaran la nit.

En aquest mateix pavelló els voluntaris de l’ANC de Vilafranca del Penedès els esperaven amb el sopar. Fruita, truites, entrepans, refrescos i caldo han ajudat als caminadors a reposar forces per seguir la marxa demà a les 8 del matí. Els participants han sopat amb la música de fons que tocaven els Musics per la Llibertat, un grup espontani de musics que cada dimecres al vespre es troba a la plaça de la vila de Vilafranca per demanar la llibertat del presos independentistes. Entre els participants a la Marxa per la Llibertat hi havia Jordi Romeva, pare del polític Raul Romeva, que anava amunt i avall atenent els periodistes. El pare de l’exconseller d’exteriors ha confessat sentir-se “emocionat” per la resposta de la gent i pels ànims que els anaven donant a cada poble que passaven. Un altre dels participants visiblement emocionat era Antonio Ripollès que, mentre feia cua per agafar el sopar i reposar forces, ha explicat a l’ACN que per ell només hi havia un motiu per sortir a la marxa: “néixer i viure català”. En total els participants han hagut de fer més de 50 quilòmetres per arribar a Vilafranca. Han sortit a les 8 del matí des del Balcó del Mediterrani de Tarragona i a la mateixa hora sortiran demà des de la capital de l’Alt Penedès per fer nit a Martorell abans de trobar-se aquest divendres amb les altres columnes a Barcelona.