Publicado 14/10/2019 11:57:56CET

AMPLIACIÓ:CCOO: "No són acceptables la judicialització de la política ni la politització del sistema judicial"

El sindicat reuneix la seva executiva ampliada amb els secretaris territorials i federacions per valorar la resposta a la sentència del Suprem

ACN

Barcelona.-El sindicat CCOO ha advertit que "no són acceptables la judicialització de la política ni la politització del sistema judicial". En una piulada, el sindicat ha remarcat que volen "a casa" els presos independentistes, ara ja condemnats pel Suprem, i ha informat que reuneix a la seva executiva a Catalunya, ampliada amb secretaris generals de territoris i federacions, per valorar la sentència. CCOO participa, juntament amb altres sindicats i entitats, en una protesta contra la sentència a les 13.30 hores a la Plaça Sant Jaume.

En un comunicat, CCOO a nivell estatal ha recordat que tot i acatar la sentència, senten "preocupació pel risc que en una situació de complexitat política, polarització social i precampanya electoral, derivi cap al camí de la crispació". En aquest sentit, el sindicat afirma que el codi penal no resoldrà "el que la política ha estat fins ara incapaç de canalitzar". Segons CCOO una sentència com la d'aquest dilluns "pot ser utilitzada per les estratègies polítiques més extremes, que fan de la polarització el seu modus vivendi, i que poden cobrar protagonisme en les properes setmanes". En el comunicat, CCOO demana "mesura i sentit d'Estat" a les forces espanyoles i considera contrari a això el debat sobre l'article 155. Als partits catalans, el sindicat demana "un procés de negociació política" i "no reiterar estratègies unilaterals".