Publicado 22/10/2019 16:22:05 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Carlota Subirós reivindica les veus feministes del segle XX i XXI amb l'obra de teatre documental 'GRRRLS!!!'

El Temporada Alta ofereix un recorregut lliure per figures com Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Virginie Despentes i Riot Grrrl

ACN

Barcelona.-El Temporada Alta estrenarà aquest divendres 'GRRRLS!!! Manifestos feministes dels segles XX i XXI', un espectacle de Carlota Subirós que reivindica les veus del feminisme dels últims dos segles amb noms com Clara Campoamor, Mina Loy, Virginia Woolf, Pepita Guerra, Simone de Beauvoir, Redstockings, Carol Hanisch, Combahee River Collective, Carla Lonzi, WILPF, Guerrilla Girls, Valerie Solanas, Gloria Anzaldúa, Femen, VNS Matrix, Virginie Despentes i Riot Grrrl, entre d’altres. L'espectacle és un recorregut lliure pels manifestos que han configurat les darreres onades del moviment feminista, veus de dones - individuals i col·lectives- que no posen límits a la lluita i la reivindicació. L'obra és una coproducció entre el festival i el CCCB.

'GRRRLS!!!' és el resultat d’un procés de treball dramatúrgic i escènic obert, impulsat per l’Institut d’Humanitats i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en paral·lel a l'exposició 'Feminismes!' a partir de l'efervescent material que constitueixen els manifestos feministes del segle XX i XXI. L'obra és un espai d’aprenentatge i experimentació, marcat per la transversalitat.L'espectacle posa la mirada en un feminisme "interseccional" que connecta directament amb altres moviments com la lluita contra el racisme o l'homofòbia. "És en aquest espai d'interseccionalitat que se situa el feminisme i on té aquesta potència tan esfèrica, transformadora i global", assegura Subirós, que descriu l'obra com un "collage" de textos que fuig de formalismes i visions enciclopèdiques.La seva proposta aborda els feminismes en plural, centrant-se en les figures d’algunes de les grans teòriques de la lluita feminista i dels seus manifestos, moviments vinculats a la renovació de la democràcia i de les relacions individuals.Subirós afirma que "sempre" l'ha mobilitzat l'afany de "compartir preguntes" i creu que l'escena és un lloc "excepcional" per fer-ho. Així mateix, assegura ser conscient de l'"efervescència" del feminisme entre les generacions joves i, tot i que remarca que la peça és per a "tot tipus de públics", reconeix que té una vocació especial a donar a conèixer al jovent les veus femenines que van veure créixer el moviment dècades enrere. Les intèrprets que donaran veu a totes aquestes dones de moments i geografies distants són Clara Aguilar, Silvia Albert Sopale, Laura Weissmahr, Mö Benet, Adeline Flaun, Ximena Escobar, Tamara Ndong, Alba Pujol i Mireia Tejero, proposant un recorregut lliure a través d’alguns dels textos que han configurat les diverses veus del moviment.Tot plegat, en un ecosistema de música i sons –a càrrec de Clara Aguilar– acompanyat d'efectes visuals com projeccions, que identifiquen els textos a mesura que apareixen en ordre no cronològic i en ressalten paraules clau.