Publicado 09/09/2019 14:41CET

AMPLIACIÓ:Capturen els porcs vietnamites que vivien en un parc de Tarragona per traslladar-los a un refugi animal

ACN

Tarragona.-Aquest dilluns sha posat en marxa el dispositiu per capturar i traslladar a un refugi animal la colnia de porcs vietnamites que des de fa tres anys viu en una zona boscosa del parc de la Muntanyeta, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Tcnics de lAjuntament de Tarragona, veterinaris, Agents Rurals i membres de lentitat FAADA, així com agents de la Gurdia Urbana, han iniciat els treballs a les set del matí amb la previsió de poder capturar la trentena de porcs durant aquest dilluns, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar. Després de sotmetrels a un tractament veterinari, els animals aniran cap a un refugi animal del Vendrell des don sen gestionar ladopció.

Després dun mes de preparatius i de planificació, els tcnics han capturat aquest dilluns els disset exemplars adults amb dards tranquillitzants i els dotze garrins els han enxampats amb lajuda de xarxes. Posteriorment, els han traslladat al refugi santuari la Bassa del Vendrell, on est previst que sels extregui sang per fer-los una analítica i sels posi un xip. Per la seva banda, a les femelles les han condut a una clínica per tal desterilitzar-les. Els animals passaran la quarantena al refugi i, seguidament, podran comenar els trmits dadopció. La intenció és signar contractes dadopció dun mínim de dos exemplars i, segons la regidora, lentitat FAADA -que és qui socupar dels trmits- ja ha rebut algunes sollicituds. Aquesta mena danimals no poden viure dins una casa convencional i necessiten aigua o algun toll, així com un espai de terreny adequat per a ells. Mentre no trobin una família dacollida, lAjuntament nassumir la manutenció. En conjunt, el consistori calcula que el cost de tot el dispositiu i lestada al refugi ser duns 15.000 euros. La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha justificat que era urgent gestionar la colnia de porcs pel creixement de la població i pels riscos existents, tant per als animals com per als vens. No considerem que els porcs en si siguin un problema, ni molts menys, sinó que la ciutat lhabiten persones i animals i el nou govern vol que tots ells millorin la seva vida, ha assenyalat. A més, Aguilar ha insistit que un parc era un lloc inadequat perqu hi visquessin.La també primera tinent dalcalde ha afirmat que, des que van arribar al govern, la seva prioritat ha estat donar un tractament tic i respectuós a aquests animals. Aguilar ha afegit que la colnia no shavia gestionat i ha recordat que va comenar amb dos exemplars abandonats. Alhora, la regidora ha detallat que preveuen endegar polítiques deducació en el respecte dels animals i explorar un enduriment de les sancions. Loperatiu per reubicar la colnia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta ha comptat amb la collaboració dels serveis tcnics de lAjuntament de Tarragona, la Gurdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament dAgricultura i el cos dAgents Rurals, lentitat de defensa animal FAADA i veterinaris, per tal dabordar la situació de manera integral. Un cop acabi loperatiu es netejar lespai del parc per retornar-li lús i la funcionalitat que tenia abans.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés