Publicado 20/9/2019 16:45:41 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Canadell aposta per "aprofitar l'alentiment" de l'economia global pel Brexit o els aranzels buscant "oportunitats"

"El mercat espanyol és interessant però el món és 60 cops més gran", subratlla el president de la Cambra de Barcelona

ACN

Barcelona.- El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha instat els empresaris a "aprofitar l'alentiment" de l'economia global i la incertesa generada pel Brexit per "treure profit de les noves oportunitats que s'obren". "El mercat espanyol és interessant però el món és 60 cops més gran i ofereix milers d'oportunitats", ha argumentat el president de l'ens cameral, que aquest divendres ha estat escollit nou president del Consell General de Cambres de Catalunya, òrgan que fins ara presidia Miquel Valls i que quedava pendent de renovar després de les eleccions de la primavera passada. En la seva intervenció, Canadell, que ha estat elegit amb 12 favors a favor i un blanc, també ha demanat a les cambres catalanes "treballar conjuntament" amb l'objectiu de "desenvolupar el màxim potencial per a l'economia i les empreses catalanes". L'acte ha comptat amb la participació de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha destacat la necessitat que les empreses s'adaptin a l'entorn 4.0.

En el seu discurs, Canadell ha fixat 15 eixos estratègics en el seu pla de govern durant els pròxims quatre anys com a màxim responsable del Consell General de Cambres, entre els quals hi ha la internacionalització com un dels principals. En aquest sentit, ha recordat que n'hi ha més de 10.000 a tot el món. Un altre dels punts que ha esmentat Canadell és el lideratge en la formació dual.D'altra banda, Canadell ha assenyalat que el sistema de cambres catalanes "ha de treballar conjuntament perquè junts som molt més forts". "Hem d'anar plegats per desenvolupar el màxim potencial per a l'economia i les empreses catalanes", ha dit el president de la Cambra, que comentat que la "màxima inestabilitat" de la situació política de l'Estat espanyol mentre que "Catalunya bull internament amb ganes d'exercir tot el potencial econòmic"."Mentre no assolim un estat, des de les cambres hem d'avançar d'una forma clara en tot allò que puguem per construir el nostre propi model econòmic", ha continuat el president de la Cambra, que ha tornat a criticat el dèficit fiscal. No obstant això, Canadell ha subratllat que "ens hem sabut sobreposar" i mentrestant ha convertit Barcelona en una ciutat capdavantera en congressos i que és "líder en inversió estrangera" i "un dels quatre motors industrials d'Europa". "Si ens ho proposem, Catalunya pot ser l'Àustria del sud d'Europa en 10 o 20 anys, només cal que ens ho creiem. Lògicament ens ajudaria tenir un estat que afavoreixi els nostres interessos, el de les nostres empreses i que no posi traves, com el fre del corredor del mediterrani del 5G", ha apuntat.En el seu discurs, en què ha avançat els eixos en què desenvoluparà la presidència de l'òrgan, ha criticat les "comunitats sobrefinançades per l'efecte centralitat", com la de Madrid, "que poden baixar l'IRF i ens fan competència deslleial", així com el nombre d'inspeccions a les empreses sigui més elevat. "Caldrà fer un estudi per analitzar el que està passant", ha dit Canadell, que també ha dit que vol "eliminar les pràctiques oligopolítisques de Catalunya", treballar per la simplificació administrativa, potenciar el talent i la figura de l'emprenedor.El ple del Consell General de Cambres de Catalunya està format per 26 membres, que corresponen a dos membres per cambra de Catalunya. No obstant això, per a l’elecció dels Òrgans de Govern s’emet només un vot per Cambra, per la qual cosa al Ple s’han emès 13 vots. Integren el ple del Consell Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, com a vicepresident; Ramon Alberich (president de la Cambra Sabadell), com a tresorer, i Pol Fages (president de la Cambra de Palamós), Laura Roigé (presidenta de la Cambra de Tarragona) Jaume Saltó (president de la Cambra de Lleida), com a vocals.