Publicado 12/5/2019 15:03:57 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Calviño insisteix en un govern en solitari del PSOE i evita parlar de pactes amb forces independentistes als ajuntaments

La ministra d'Economia deixa clar que no pujaran els impostos a les classes mitjanes i treballadores

ACN

Girona.-La ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha tornat a insistir en la necessitat d'un govern en solitari del PSOE a l'Estat. Calviño assegura que el nou executiu "serà més capaç" de mantenir les polítiques que han impulsat els últims onze mesos amb Pedro Sánchez al capdavant. "Les eleccions van deixar un resultat i una voluntat clara dels espanyols, continuar un govern del PSOE i que dialogui i arribi acords amb tothom", ha reblat. La ministra d'Economia no ha volgut parlar de possibles pactes electorals als ajuntaments amb forces independentistes i ha recordat que el seu partit "surt a guanyar" a tots els consistoris. També ha respost al líder de Ciutadans, Albert Rivera, en relació a una pujada d'impostos. En aquest sentit, Calviño ha deixat clar que no afectarà les classes mitjanes i treballadores.

Nadia Calviño ha passejat aquest migdia per Girona, aprofitant que és Temps de Flors i el bon clima que fa a Girona. La ministra d'Economia ha tornat a apostar per un govern de Pedro Sánchez en solitari, això sí, "parlant amb tothom". Calviño ha reivindicat la feina feta els darrers onze mesos per l'executiu socialista i recorda que les característiques del govern se centren en dos eixos: diàleg dins de la llei i aposta per treballar per les necessitats dels espanyols. La ministra no ha volgut entrar en la possibilitat que Podemos entri en un futur executiu, i ha recordat la "voluntat clara" que van deixar les urnes el passat 28 d'abril. "Les eleccions van confirmar la idea que tenen molts espanyols de continuar el que s'ha fet els últims onze mesos", ha assenyalat.Per altra banda, Calviño ha respost Rivera assegurant que els impostos que apugi l'executiu d'un futur govern "no afectaran" classes mitjanes i treballadores. "Que ens diguin com volen mantenir alguns serveis sense ingressos", ha reblat.No entra en pactes.Calviño ha donat suport a la candidatura de Sílvia Paneque a les eleccions del proper 26 de maig. La ministra ha apostat per Paneque de qui ha destacat la seva capacitat per "parlar i dialogar amb tothom", ha assenyalat.La política, però, no ha volgut entrar en futurs pactes electorals en ajuntaments entre forces socialistes i els independentistes – el PSC va pactar amb CiU a Girona-. En aquest sentit, Calviño s'ha limitat a dir que surten "a guanyar" a tots els consistoris.