Publicado 18/09/2020 08:27CET

AMPLIACIÓ:CaixaBank tindr el 74,2% de la nova entitat i Bankia el 25,8%

L'operació es preveu que es pugui culminar durant el primer trimestre del 2021

ACN

Barcelona.-La nova entitat resultant de la fusió de CaixaBank i Bankia estar representada per l'entitat catalana en un 74,2% del capital mentre que la madrilenya aportar el 25,8%, segons han confirmat les dues entitats aquest divendres al matí en un fet rellevant a la CNMV. CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació Bancria La Caixa, es mantindr com a accionista principal amb un 30%, mentre que el FROB passar a tenir un 16,1%. Pel que fa el consell d'administració estar format per 15 membres, dels quals un 60% seran independents i un 33% seran dones. D'altra banda, s'espera que l'operació es pugui tancar definitivament durant el primer trimestre del 2021 després de l'autorització de les autoritats de la competncia.

Concretament, han de rebre el vistiplau del Ministeri d'Afers Econmics i Transformació Digital, Comissió Nacional dels Mercats i la Competncia, la no oposició per part de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, la CNMV i el Banc d'Espanya a l'adquisició per CaixaBank de participacions significatives en societats subjectes a la seva supervisió. A més, després de la 'due dilligence' de les dues entitats i de l'aprovació de l'informe de la fusió dels dos consells d'administració també cal que ho facin les Juntes Generals d'Accionistes, previstes per al novembre.Amb aquesta operació, es crear el primer gran banc espanyol. L'entitat combinada superar els 664.000 milions d'euros en actius totals. Segons CaixaBank, aix també li permetr tenir una "posició rellevant" a nivell europeu i una capitalització borsria superiors als 16.000 milions d'euros. Disposar de més de 20 milions de clients i ser líder en els productes claus, concretament amb un 24% dels dipsits, un 25% dels crdits i un 29% dels productes d'estalvi a llarg termini, entre els quals hi ha les assegurances d'estalvi, els fons d'inversió i els plans de pensió. A banda, tindr representació en 2.200 municipis i en 290 ser l'única entitat amb representació.Després dels sanejaments de l'entitat fusionada, l'entitat presentar una rtio de morositat del 4,1% i una rtio de cobertura del 64%, d'acord amb les previsions de CaixaBank.La renegociació dels acords subscrits per Bankia en l'mbit de les assegurances i la capacitat per oferir més productes generar nous ingressos a l'entitat. En un horitzó de cinc anys, espera sinrgies que li permeti captar 290 milions d'euros anuals, segons detalla CaixaBank, que també espera uns estalvis recurrents de 770 milions a l'any a partir del 2023 i que "milloraran significativament" la rtio d'eficincia.Del total de 15 membres proposats per al consell d'administració, dos seran consellers executius (l'actual conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri), dos seran a proposta de CriteriaCaixa, un a proposta de BFA Tenedora de acciones, SA, sis independents a proposta de CaixaBank i tres independents a proposta de Bankia. Per la seva banda, Fernando María Costa Ulrich (BPI) est previst que tingui la consideració d'altre conseller extern.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés