Publicado 8/10/2019 10:22:03 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Buch diu que els Mossos hauran d'estar preparats per resoldre "qualsevol escenari" d'acord amb l'ordenament jurídic

El conseller apunta que hauran de protegir el lliure exercici de drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana

ACN

Barcelona.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han d'estar preparats per resoldre 'qualsevol escenari' que es pugui plantejar complint el marc jurídic, és a dir, la llei de cossos i forces de seguretat i la llei de policia. Per Buch, i fent referència a la resposta ciutadana a la sentència del judici de l'1-O, la 'complexitat' dels darreres temps es podria 'incrementar encara més' els propers dies i per això, ha animat als agents a demostrar la seva 'professionalitat' complint les funcions de policia de seguretat ciutadana i policia judicial. Per Buch, els cos haurà de protegir 'el lliure exercici de drets i llibertats' i, alhora, garantir la seguretat ciutadana 'vetllant per la convivència pacífica'.

En un discurs davant els nous agents del cos que s'incorporen a Barcelona, Buch s'ha mostrat convençut se 'sobreposaran a les adversitats'. El conseller també s'ha mostrat convençut que resoldran 'bé' aquestes adversitats i ha volgut verbalitzar el seu suport al cos. 'Sempre em tindran al seu costat en els compliments de deures i funcions', ha recalcat Buch, que ha afegit: 'tenen la meva confiança plena'. Per Buch, els Mossos han demostrat 'professionalitat i rigor' en moments 'complexos de gestionar', i ha posat d'exemple, el seu desplegament o la situació política dels darrers anys que ha recordat que han 'afectat' a directius i comandaments com ara Joaquim Forn i Josep Lluís Trapero. Més agents a BarcelonaBuch ha fet aquestes declaracions davant els agents del cos que s'incorporen a Barcelona ciutat. En total, la capital catalana disposarà de 228 nous agents que se sumen als 156 ja desplegats a l'estiu, 20 dels quals, al metre de la ciutat. El titular d'Interior ha situat com a repte, 'revertir la sensació d'inseguretat' a la ciutat Ha rebatut que la situació ha millorat i ha posat d'exemple la 'pràctica desaparició' dels narcopisos o la davallada de delictes comesos per grups organitzats. Ha lamentat però, que alguns delictes si que han pujat, i per això, creu que amb col·laboració ciutadana i a partir dels poders públics, es podran superar, més enllà, ha afegit, del 'debat estèril' que 'alguns pretenen obrir' al voltant de la seguretat. En total doncs, aquest 2019, Barcelona suma 384 nous efectius que treballaran en diferents grups per millorar la seguretat a la ciutat. Buch també ha explicat que es modificarà l'estructura de comandaments de la regió policial amb nous comandaments a les escales 'executives i superiors' per donar més capacitat directiva als canvis que s'introduiran. L'objectiu final, ha dit Buch, és la reducció de la delinqüència amb especial èmfasi a la seguretat. El cap de la regió metropolitana de Barcelona, Carles Anfruns ha agraït que el 70% dels 456 nous agents s'han destinat a Barcelona i ha animat els efectius perquè a Barcelona els policies 'es doctoren'.