Publicado 17/10/2019 10:18:55 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Brigades de neteja treballen a Girona per retirar el mobiliari destrossat durant els aldarulls de la nit

Des de primera hora del matí es recol·loquen contenidors, jardineres i tanques metàl·liques que es van utilitzar com a barricades

ACN

Girona.-Brigades de neteja treballen des de primera hora del matí al centre de Girona per recuperar la normalitat a l'espai públic després dels enfrontaments i les càrregues policials que hi van haver durant ahir a la nit als voltants de la subdelegació del govern espanyol. Les restes de les barricades que van utilitzar els manifestants en la tercera jornada de protestes contra la sentència de l'1-O són ben visibles encara aquest matí. Contenidors i jardineres de grans dimensions al mig del carrer, tanques apilonades i senyals de trànsit arrencades són alguns dels desperfectes que les brigades han estat retirant o recol·locant de nou. En alguns punts on s'està treballant, com ara Jaume I i avinguda Ramon Folch, s'ha restringit el trànsit. Des de l'Ajuntament estan valorant el cost dels danys ocasionats.

Els manifestants van utilitzar mobiliari urbà per fer les barricades provocant també incendis. Contenidors, tanques d'obres, senyals de trànsit i fins i tot cadires d'establiments de terrasses van ser alguns dels elements que van usar i que aquest matí a primera hora brigades de neteja retiraven o recol·locaven. Les restes dels focs i barreres es podien veure en punts com ara l'avinguda Ramon Folch, on hi havia una part de l'asfalt i papereres cremades. Alguns establiments també tenien desperfectes en vidres dels aparadors. A la plaça U d'octubre hi havia també tanques apilonades al mig i les cendres del material cremat (fustes, brossa) i al carrer Nou, un grup d'operaris retirava les tanques apilonades al mig de la via amb l'ajuda d'una radial. A altres punts, com ara la zona de Pedret, a primera hora del matí hi havia operaris recol·locant els contenidors i també es podien veure desperfectes a alguns cotxes com ara vidres trencats. Hores abans, ja s'havien retirat els contenidors cremats i s'havien començat a netejar els carrers. Pels volts de les deu del matí, no es podia circular a l'avinguda de Jaume I i el carrer Sant Francesc on s'hi estava treballant i ja s'havia reobert l'avinguda Ramon Folch. No hi ha xifres oficials dels danys ocasionats. L'Ajuntament de Girona ho està valorant.