Publicado 17/3/2019 22:51:59 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Bonvehí defensa concórrer a les eleccions amb JxCat per l'"excepcionalitat" política i diu que el PDeCAT no es dissoldr

El president del PDeCAT reivindica la "generositat" del partit i assegura que guanyaran si els votants de CDC els voten

ACN

Reus.-El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha defensat aquest diumenge que el partit concorri a les eleccions espanyoles, europees i municipals amb la fórmula de Junts per Catalunya (JxCat) per "l'excepcionalitat" del moment polític. En la cloenda del XX Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), celebrada a Reus (Baix Camp), Bonvehí ha assegurat que la formació "no es dissoldr", ats que no volen renunciar a "representar l'espai polític" que consideren majoritari a Catalunya. "Per molt que el país necessiti certes dosis de generositat i de transversalitat, nosaltres som, hem estat i hi serem en el futur", ha asseverat Bonvehí. Així mateix, ha reivindicat l"xit" electoral de JxCat, format, ha dit, amb més del 50% de membres del PDeCAT.

A més, el líder ha demanat als votants de l'antiga convergncia que els donin suport per "guanyar" els prxims comicis. Durant el congrés, s'ha escollit Albert Pérez i Judith Toronjo com a president del Consell Nacional i secretria general de la JNC.Bonvehí ha reconegut que l'organització s'ha hagut d'adaptar als "nous temps" i ha fet "sacrificis" organitzatius que han generat debat en el si del partit, sobretot en els darrers dies amb la composició de les llistes electorals. Malgrat aix, el president ha insistit que l'aposta per concórrer sota les sigles de Junts per Catalunya es deu a una "dosi de generositat i transversalitat". "El partit ha d'escoltar la gent del carrer, que ara ens demana solucions excepcionals per a uns moments excepcionals", ha dit.Davant les veus crítiques del partit, el líder del PDeCAT ha subratllat que JxCat est format majoritriament amb membres del partit demcrata, el qual inclou collaboradors. En aquest sentit, Bonvehí ha defensat que no els fa "por" compartir aquest "gran" projecte amb gent de fora de la formació i que pensa diferent d'ells, perqu, ha assegurat, estan "molt segurs d'all d'on venim i cap a on anem".Per aix, ha reivindicat els 40 anys d'histria de la formació i ha destacat que "som els que hem modernitzat Catalunya i ho hem intentat amb Espanya, som aquells que des de l'oposició vam fer l'Estatut i els que vam liderar la reivindicació del dret de decidir, el 9-N i, sobretot l'1-0", ha afirmat. A banda, també ha demanat la confiana dels antics votants de CDC per guanyar els propers comicis. "Ajudem-nos tots perqu la gent que se sentia representada per Convergncia no es quedi orfe a l'hora de votar, guanyarem si la gent que votava convergncia vota el PDeCAT, si no el resultat no ser bo", ha reblat.Bonvehí critica que la delegació del govern espanyol hagi rebaixat les xifres de participació de la manifestació de MadridPel que fa a la manifestació independentista d'aquest dissabte a la capital de l'estat espanyol, el president del PDeCAT ha valorat que va ser un "gran xit" i ha demanat que "parin de dir mentides" perqu diu que "vam ser almenys prop de 100.000 catalans". Amb tot, ha afirmat que la formació est oberta al dileg amb l'Estat, que, segons Bonvehí, hauria de reconixer el dret a l'autodeterminació. "No som prou forts per guanyar de forma unilateral, per ens falta una miqueta perqu l'estat espanyol escolti més a Catalunya i ens entengui. Aix és el que anem a fer a Madrid i a Europa", ha apuntat.Durant el congrés, sota el lema 'Hereus d'un somni', s'ha escollit Albert Pérez com a president del Consell Nacional i Judith Toronjo com a secretria general de les JNC. També s'han renovat les d'rees organitzatives i ideolgiques. Entre algunes d'elles, la de Cultura i Llengua amb Montse Auguets; Economia i Ocupació amb Gemma Freixas; Política Municipal i Governana amb Albert Bonet; Secretari d'Organització amb Oriol Bertran i Secretaria d'Estratgica Política amb Miriam Lanero, entre d'altres.