Publicado 20/03/2019 22:15CET

AMPLIACIÓ:Bellcaire d'Empord denega la implantació d'un aerdrom i un museu de l'aire al municipi

L'equip de govern allega que el projecte tindria un impacte molt gran sobre el paisatge i la fauna

ACN

Bellcaire d'Empord.-Bellcaire d'Empord ha denegat la implantació d'un aerdrom i d'un museu de l'aire. L'equip de govern argumenta que el projecte tindria un alt impacte sobre el paisatge i la fauna de la zona. Així ho constata, segons el govern municipal, l'informe paisatgístic complementari que van encarregar i que els ha servit per fonamentar la decisió. L'alcalde, David Font, ha explicat que "en base a la informació recollida i a la allegacions s'ha vist que el projecte no és adequat a les dimensions del nostre territori". Font ha dit que per la via administrativa la iniciativa est aturada per ha adms que els promotors podrien emprendre la via contenciosa. Els promotors del projecte preveien la construcció d'un camp de vol en uns terrenys anomenats Mas Can Xicu d'uns 87.000 metres quadrats amb dues pistes i quatre hangars, en un dels quals s'hi havia de fer un museu de l'aire.

L'Ajuntament de Bellcaire ha desestimat el projecte per installar un aerdrom al municipi. Després de mesos de polmica, l'equip de govern ha votat en contra de tirar endavant la iniciativa al ple extraordinari que s'ha celebrat aquest vespre. L'alcalde, David Font, ha explicat que després d'analitzar les allegacions presentades (cinc en total) i els informes complementaris que van demanar han decidit prendre aquesta decisió. En concret, diu que l'informe d'impacte ambiental i paisatgístic deixa clar que la infraestructura tindria efectes molt importants sobre el paisatge de la zona per també en la seva fauna afectant, entre d'altres, connectors biolgics. Font ha insistit que el municipi s'ha manifestat clarament en contra de la iniciativa. De fet, hi han presentat desenes de signatures oposant-s'hi i que aix, sumat a la informació recopilada, els ha portat a denegar el projecte. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que a nivell municipal el procés est tancat per que el promotor pot presentar-hi allegacions i, si ho considera, arribar fins al contenciós. Amb tot, per, ha dit que l'informe és clar i que els errors que s'hi ha detectat en l'mbit paisatgístic no es poden resoldre. Al ple hi ha faltat dues regidores, que han deixat per escrit que no hi podien assistir per motius personals i laborals per han dit que haurien votat a favor d'aturar el projecte. Tot i aix, una d'elles ha matisat que la seva voluntat era donar suport al primer punt de declarar la nullitat de l'acord d'aprovació prvia per que hauria apostat per deixar sobre la taula la d'altres aspectes. Mesos de polmica i de tramitacióEl govern municipal va aturar la iniciativa fa mesos després d'haver-la aprovat inicialment i davant la forta oposició venal va suspendre la tramitació per demanar informes complementaris que avalessin o no la proposta. A principis de febrer va aixecar la suspensió i va reobrir el període d'allegacions. El projecte preveia fer un camp de vol amb dues pistes en uns terrenys anomenats Mas Can Xicu d'uns 87.000 metres quadrats, propietat del promotor. A més, s'hi contemplen quatre hangars, en un dels quals s'ubicaria el museu amb una exposició d'aeronaus clssiques i histriques, segons el promotor, "únic" al territori.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés