AMPLIACIÓ:Batlle admet que Barcelona pateix "una crisi de seguretat" amb un augment del 9% de delictes

Publicado 14/8/2019 13:43:09CET

El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona assegura que els narcopisos ja són un problema 'residual'

ACN

Barcelona.-El tinent de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha admès aquest dimecres que Barcelona pateix 'una crisi de seguretat' amb un augment del 9% dels fets delictius que han fet créixer la sensació 'd'inseguretat' entre la ciutadania. Batlle però, ha volgut fer una crida a la calma i ha destacat que els delictes contra les persones, els més greus, han disminuït un 1,27% el primer semestre respecte el mateix període de l'any passat i ha destacat l'augment de l'activitat policial i les accions per revertir la 'insuficiència' de presència policial com a solucions en marxa. Batlle ha posat d'exemple que 'les coses s'estan fent bé' l'operatiu conjunt d'aquest dimecres contra quatre narcopisos, un fenomen que ha assegurat que ja és 'residual'.

Batlle ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha situat Barcelona als mateixos nivells que ciutats com París, Londres o Roma pel que fa a la seguretat. I per això ha recalcat que la ciutat és 'potent i forta' per superar amb 'complicitat' aquest problema i per això, demana fer un anàlisi 'serè i responsable.Després d'un tercer apunyalament a la ciutat en dos dies, Batlle ha rebatut les dades i tot i reconèixer un 9% més de fets delictius el primer semestre del 2019, ha assegurat que els delictes contra les persones han fet un petit retrocés. Batlle ha manifestat que no es vol 'resignar' a lluitar contra qualsevol tipus de delicte, i ha admès que si fins ara, la preocupació 'constant' era per petits delictes i de 'baixa intensitat', ara s'ha de posar 'sobre la taula 'l'accent' d'altres delictes com les agressions. 'Que hi hagi un apunyalament', ha dit Batlle, és un fet 'desgraciadíssim' però creu que l'important és que la intervenció policia, si passa, 'recuperi la confiança de la ciutadania'. Per això, ha destacat que en gairebé tots els casos, els Mossos d'Esquadra han detingut o identificat els autors. Batlle doncs, ha posat molt èmfasi en l'augment dels agents de seguretat a la capital catalana is 'ha mostrat convençut que l'augment dels agents de Guàrdia Urbana aquest estiu i d'agents dels Mossos, 300, previstos a la tardor, així com la creació de 1.000 places més de policia municipal i la incorporació de 200 persones a l'Institut de Seguretat Pública, permetran superar la situació d' 'insuficiència de recursos'. Per Batlle, l'augment dels delictes han anat acompanyats d'una acció policial més ràpida i s'ha mostrat convençut que els nous efectius contribuiran a millorar la prevenció d'aquests fets, a la percepció de seguretat i al seguiment i la investigació de cada cas.En aquest sentit, ha destacat el fenomen dels narcopisos després de l'operatiu d'aquest dimecres en què s'han detingut cinc persones en quatre pisos de la ciutat. Batlle ha recalcat que la intervenció policial ha convertit un problema creixent fins a dos mesos en 'ja residual'. El tinent d'alcaldia de Seguretat ha assegurat que 'pràcticament han desaparegut'.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 5. 5

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista