AMPLIACIÓ:Barcelona requisa patinets de lloguer compartit mal aparcats després d'imposar 1.500 multes en menys d'un mes

Publicado 12/9/2019 15:08:09CET

Els 17 vehicles retirats són propietat de les empreses Reby i Bird, les úniques que no han complert la promesa de retardar la seva arribada fins que la ciutat disposi d'una normativa

ACN

Barcelona.-Barcelona ha decidit fer "un pas més" i requisar els patinets elèctrics de lloguer compartit mal aparcats al carrer, ha explicat la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament, Rosa Alarcón. Un dispositiu de la Guàrdia Urbana va treure aquest dimarts tots els vehicles que va trobar aturats a l'espai públic. En total, es van decomissar 17 vehicles de les empreses Reby i Bird. L'actuació es va produir després que aquestes companyies rebessin 1.500 multes de 100 euros des del 16 d'agost, és a dir, en menys d'un mes. En una roda de premsa, la socialista ha recordat que hi ha 25 empreses de patinets –Reby i Bird incloses– que van prometre retardar la seva implementació a Barcelona fins que l'Ajuntament disposés d'una regulació específica per l'ús dels patinets a Barcelona, una ordenança que s'espera tenir enllestida a l'abril.

"No pararem, no és una actuació d'un dia, no pararem fins que deixin d'actuar en l'espai públic com ho estan fent la resta d'empreses", ha manifestat Alarcón. Tots els vehicles que s'han confiscat estaven aturats al carrer, alguns d'ells en llocs d'aparcaments de bicicletes i d'altres en tota mena de racons, com ara lligats a senyals de trànsit. Aquesta actuació no afecta els patinets estacionats en espais privats, com vestíbuls o pàrquings i cap de les multes s'han interposat a usuaris.Retirada de cadires de rodes elèctriquesEn la mateixa actuació, agents del cos policial també van requisar 16 cadires de rodes elèctriques compartides de l'empresa Looper, un mode que l'Ajuntament no permetrà "mai" a l'espai públic, ha assegurat Alarcón, que ha puntualitzat que aquests vehicles han de ser d'ús "exclusiu" de les persones amb problemes de mobilitat.La companyia nord-americana estava realitzant una "prova pilot" a les Corts i a Sarrià. La regidora de Mobilitat ha defensat que aquesta mena de pràctiques s'han de reservar als espais de salut o a llocs concrets on hi hagi persones amb problemes de mobilitat que necessitin un vehicle de forma temporal. Segons Alarcón, aquesta empresa va retirar totes les cadires del carrer després de l'acció del dimarts.Els vehicles retirats restaran als dipòsits municipalsAixí doncs, la policia de Barcelona va confiscar 33 vehicles en total, que, de moment, restaran als dipòsits municipals. La socialista ha explicat que les empreses no podran recuperar-los fins que l'Ajuntament ho decideixi. "No els retornarem fins que ho tinguem tot regulat", ha detallat la regidora.La nova ordenança de patinets elèctrics, a l'abrilL'arribada d'aquestes 25 empreses de patinets elèctrics compatits comportaria que el nombre d'aquests vehicles a Barcelona s'enfilés fins als 10.000. Després d'una primera reunió a l'agost amb els membres del sector, l'Ajuntament va aconseguir que 23 de les companyies respectessin retardar la seva arribada fins que el consistori acabés de regular l'activitat. El 19 de setembre hi haurà una reunió per avançar en la nova ordenança de mobilitat, que l'Ajuntament espera tenir enllestida el mes d'abril. De moment, aquest mes de setembre l'Ajuntament presentarà una primera proposta de regulació, tal com va ser amb la normativa de motocicletes i bicicletes d'ús compartit.Un cop redactada la normativa, s'engegarà un concurs per a obtenir llicències. En aquest sistema "s'estudiarà" posar restriccions a les dues empreses que han infringit l'acord amb l'Ajuntament, ha dit la regidora. D'altra banda, la Guàrdia Urbana segueix interposant multes als usuaris que fan servir el patinet de manera inadequada i a les empreses de lloguer que no proveeixin cascs o no tinguin assegurança.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista