AMPLIACIÓ:Barcelona expedienta una trentena de botigues de l'entorn del Park Güell per irregularitats en la venda de souvenirs

Publicado 30/10/2019 16:37:56CET

Les sancions, per tenir productes visibles des de la via pública o no tenir llicència, van dels 500 als 6.000 euros

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha obert expedients sancionadors a una trentena de botigues de l'entorn del Park Güell i de Casa Vicens per irregularitats en la venda de souvenirs. Els establiments incompleixen amb la regulació del Pla especial d'ordenació de comerços destinats a la venda d'articles de record, que va ser modificada a mitjans d'aquest any. Les multes que s'aplicaran tenen a veure amb el fet de no tenir els productes ben senyalitzats o disposats a l'aparador (500 euros), no tenir llicència (3.000 euros) o no tenir llicència i no ser legalitzable (6.000 euros). En la majoria dels casos els expedients s'han obert per tenir els productes mal col·locats d'acord amb la norma.

A mitjans d’aquest any la normativa es va modificar per incloure zones de Gràcia com els entorns del Park Güell, àmbit que cobreix l’avinguda de Vallcarca, Passeig de la Mare de Déu del Coll, carrer Santuari i carrer del Portell, atenent el creixement i la modificació del flux d’entrada dels turistes.La Casa Vicens, que es va obrir al públic el novembre de 2017, també es va incorporar en aquesta modificació ampliant l’àmbit al seu entorn delimitat pels carrers Gran de Gràcia, av. Riera de Cassoles i Rambla de Prat.Amb l’ampliació del pla de protecció, els inspectors de la Direcció de Serveis d’Inspecció van dur a terme una campanya per informar els establiments afectats sobre les principals novetats.En una primera inspecció al setembre es va lliurar un tríptic als comerços per explicar què poden vendre i què no i els diferents requisits. Després d’una segona inspecció fa quinze dies es va constatar que només un parell dels establiments advertits van corregir les deficiències detectades en la primera. En total es van visitar 55 locals. D’aquests, 32 no complien amb la normativa i només dos han corregit les deficiències. El Pla especial d’ordenació dels establiments comercials destinats a la venda d’articles de records té com a objectiu protegir el comerç tradicional i la vida de barri, evitant que l’obertura d’aquest tipus d’establiments acabi desplaçant els de tota la vida.