Publicado 25/10/2019 14:38

AMPLIACIÓ:Banc Sabadell creu que és "inevitable" comenar a cobrar als clients pels dipsits

L'entitat tancar 200 oficines arreu de l'Estat per no comportar cap sortida de treballadors més enll de les jubilacions

ACN

Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, considera que és "inevitable" que els bancs acabin cobrant pels dipsits als seus clients davant un escenari de tipus d'inters negatius que es podria allargar en el temps. Així, ho ha assegurat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de resultats del tercer trimestre des de Madrid, en qu també ha precisat que aquest cobrament es duria a terme "gradualment", comenant per clients de tipus més financer i continuant per altres corporatius. D'altra banda, el directiu del Banc Sabadell ha anunciat el tancament de 200 oficines al llarg del 2020 a l'Estat, tot i que ha assegurat que la mesura no comportar cap ERO i que les sortides només seran per jubilacions. En cas d'haver-hi excedents, els treballadors es destinarien a internalitzar tasques actualment externalitzades.

Segons ha explicat Jaume Guardiola durant la seva compareixena, el que marcar els terminis de quan es comenaria aplicar aquest cobrament ser "el joc de la competncia". En qualsevol cas, el directiu no ha volgut precisar si seria la primera entitat bancria a fer aquest cobrament i que de moment "est per veure". Segons ha defensat el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, amb "uns tipus d'inters negatius "installats de forma estructural comportar que hi hagi un cert trasllat als clients".Pel que fa al tancament d'oficines, Guardiola ha comentat que l'entitat ha fet una "inversió significativa" en els caixers i que es reformular el concepte de punt d'atenció als clients, tancant les oficines més petites i potenciant les més grans. Pel conseller delegat de Banc Sabadell, les oficines passaran a ser un "centre de transacció", en qu les operacions ja s'han traslladat més en l'mbit digital amb la conseqüent reducció de costos, a "centres d'interacció personal on es donen serveis de valor". En aquest sentit, Guardiola considera que aquest servei hauria de comportar un "ingrés corresponent".Poca afectació del Brexit al TSBGuardiola ha augurat que el Brexit no acabar afectant el negoci de la filial TSB al Regne Unit perqu el negoci est molt exposat a hipoteques de primera residncia i prcticament no té empreses com a clients. Per tant, considera que el perfil de risc és "molt baix" i que l'entitat est més pendent que "l'economia britnica s'hi ajusti". Tot i així, el directiu ha avanat que un dels objectius ser augmentar la rendibilitat de TSB i comenar a entrar en el negoci de les empreses. De moment, el Banc Sabadell té previst presentar el prxim 25 de novembre a Londres el pla director per rellanar l'entitat britnica, un cop culminat el procés d'integració que va comportar tants costos extraordinaris per al Sabadell.Descartada per ara la fusió amb BankiaPreguntat per una eventual fusió amb Bankia, Guardiola ha assegurat que la principal prioritat ara per l'entitat catalana és rellanar el TSB i augmentar la seva creació de valor i en la millora dels resultats després d'un 2018 "molt complex" per la migració de la filial britnica, tot i que també ha dit que va ser "positiu" per la venda d'actius txics. Pel conseller delegat de l'entitat, plantejar una fusió "té sentit per buscar un estalvi de despeses" i per "buscar una creació de valor de cara a l'accionista". "El nostre focus est recuperar-nos i entregar uns bons resultats", ha insistit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés