AMPLIACIÓ:Banc Sabadell creu que és "inevitable" començar a cobrar als clients pels dipòsits

Publicado 25/10/2019 14:38:23CET

L'entitat tancarà 200 oficines arreu de l'Estat però no comportarà cap sortida de treballadors més enllà de les jubilacions

ACN

Barcelona.-El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, considera que és "inevitable" que els bancs acabin cobrant pels dipòsits als seus clients davant un escenari de tipus d'interès negatius que es podria allargar en el temps. Així, ho ha assegurat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de resultats del tercer trimestre des de Madrid, en què també ha precisat que aquest cobrament es duria a terme "gradualment", començant per clients de tipus més financer i continuant per altres corporatius. D'altra banda, el directiu del Banc Sabadell ha anunciat el tancament de 200 oficines al llarg del 2020 a l'Estat, tot i que ha assegurat que la mesura no comportarà cap ERO i que les sortides només seran per jubilacions. En cas d'haver-hi excedents, els treballadors es destinarien a internalitzar tasques actualment externalitzades.

Segons ha explicat Jaume Guardiola durant la seva compareixença, el que marcarà els terminis de quan es començaria aplicar aquest cobrament serà "el joc de la competència". En qualsevol cas, el directiu no ha volgut precisar si seria la primera entitat bancària a fer aquest cobrament i que de moment "està per veure". Segons ha defensat el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, amb "uns tipus d'interès negatius "instal·lats de forma estructural comportarà que hi hagi un cert trasllat als clients".Pel que fa al tancament d'oficines, Guardiola ha comentat que l'entitat ha fet una "inversió significativa" en els caixers i que es reformularà el concepte de punt d'atenció als clients, tancant les oficines més petites i potenciant les més grans. Pel conseller delegat de Banc Sabadell, les oficines passaran a ser un "centre de transacció", en què les operacions ja s'han traslladat més en l'àmbit digital amb la conseqüent reducció de costos, a "centres d'interacció personal on es donen serveis de valor". En aquest sentit, Guardiola considera que aquest servei hauria de comportar un "ingrés corresponent".Poca afectació del Brexit al TSBGuardiola ha augurat que el Brexit no acabarà afectant el negoci de la filial TSB al Regne Unit perquè el negoci està molt exposat a hipoteques de primera residència i pràcticament no té empreses com a clients. Per tant, considera que el perfil de risc és "molt baix" i que l'entitat està més pendent que "l'economia britànica s'hi ajusti". Tot i així, el directiu ha avançat que un dels objectius serà augmentar la rendibilitat de TSB i començar a entrar en el negoci de les empreses. De moment, el Banc Sabadell té previst presentar el pròxim 25 de novembre a Londres el pla director per rellançar l'entitat britànica, un cop culminat el procés d'integració que va comportar tants costos extraordinaris per al Sabadell.Descartada per ara la fusió amb BankiaPreguntat per una eventual fusió amb Bankia, Guardiola ha assegurat que la principal prioritat ara per l'entitat catalana és rellançar el TSB i augmentar la seva creació de valor i en la millora dels resultats després d'un 2018 "molt complex" per la migració de la filial britànica, tot i que també ha dit que va ser "positiu" per la venda d'actius tòxics. Pel conseller delegat de l'entitat, plantejar una fusió "té sentit per buscar un estalvi de despeses" i per "buscar una creació de valor de cara a l'accionista". "El nostre focus està recuperar-nos i entregar uns bons resultats", ha insistit.

el més llegit

 1. 1

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 2. 2

  Pere Aragonès afirma que els pressupostos anteposen els interessos "de país" als de partit

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 5. 5

  La TransPerfect Mountain Challenge 2020 incorpora una cursa BTT i diverses activitats solidàries

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista