Publicado 28/9/2019 14:28:04 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Balaguer celebra el I Congrés de Salut Censurada amb alguns dels ponents més "perseguits" de tot l'Estat

Els seus impulsors veuen en l'autorització per poder-lo fer un "primer pas" per "normalitzar" la divulgació de teràpies naturals i alternatives

ACN

Balaguer.-El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer acull des de divendres fins diumenge el I Congrés de Salut Censurada, una convocatòria que compta amb alguns dels ponents més "perseguits" de l'Estat. Segons un dels impulsors de la iniciativa, l'activista i pagès Josep Pàmies, el fet que s'hagi autoritzat el congrés, en un espai municipal suposa un "primer pas" per "normalitzar" la difusió de les teràpies naturals i alternatives per combatre malalties. Pàmies considera que la conselleria de Salut està "molt pressionada" per les farmacèutiques i per això s'han atacat "salvatgement" altres jornades que ha organitzat, les quals han rebut multes milionàries. Al congrés hi participen ponents com Teresa Forcades o Txumari Alfaro, entre d'altres.

Josep Pàmies ha remarcat que "és una llàstima" que s'hagin de fer congressos de "salut censurada" i per això ha destacat la necessitat que es doni veu a gent que està "perseguida" a tot Espanya per voler aportar solucions al que avui en dia la medicina clàssica no pot donar. Pàmies ha agraït al president de la Generalitat, Quim Torra, que reivindiqui la llibertat d'expressió per ell i "tots els seus polítics" i ha recordat que tal com ja li van comunicar en una carta que li van enviar fa més d'un mes, "nosaltres també volem llibertat d'expressió per dir el que hi ha de bo fora del marge sanitari oficial i ajudar gent amb malalties a vegades incurables".En aquest sentit, Pàmies veu en l'autorització d'aquest congrés, que es porta a terme al Monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer i és de titularitat municipal, un primer pas per "normalitzar" la divulgació de la medicina natural. Això no obstant, ha lamentat que l'espai se'ls ha quedat petit, superant les 400 inscripcions però amb molta gent que hi volia assistir i no podrà, per la qual cosa ho hauran de seguir per internet. Per aquest motiu, Pàmies confia que el II Congrés, previst per la primavera, es pugui fer al Teatre Municipal de Balaguer, amb molt més espai i condicions tècniques, i espera que no se'ls veti com ha passat anteriorment.Josep Pàmies va patir un infart fa poc més d'un mes. El segon en menys de deu anys. En aquest sentit, ha lamentat que s'hagi fet "broma" amb aquesta situació i ha remarcat la necessitat de totes les "plantes", tant les naturals com les de cardiologia dels hospitals. Malgrat això, ha criticat la gran quantitat de fàrmacs que recepten els metges i ha assegurat que els estudis demostren que poden "arribar a matar" si se n'abusa. Per aquest motiu, ha demanat que no es receptin "alegrement" perquè tenen molts efectes secundaris.Alguns dels ponents d'aquest dissabte han estat la monja Teresa Forcades, que ha parlat de fins a quin punt és cadascú responsable de la seva salut. També ha pres la paraula el conegut naturòpata Txumari Alfaro, que ha centrat la seva conferència en la irresponsabilitat que suposa seguir els consells dels qui recomanen beure de dos a tres litres d'aigua al dia. Alfaro ha demanat que aquest tipus de medicina natural no se li digui "alternativa" sinó paral·lela o integrativa i ha apostat perquè estigui regulada pels governs per tal que es pugui exercir un control sobre les consultes.