Publicado 26/3/2019 14:11:53 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Aremi inaugura a Lleida una Sala d'Hidroterpia per millorar la qualitat de vida dels joves amb parlisi cerebral

La nova banyera permet als 45 usuaris que atenen fer activitats teraputiques que no podrien fer fora de l'aigua

ACN

Lleida.-L'Associació Aremi de Lleida ha inaugurat aquest dimarts una Sala d'Hidroterpia que permetr millorar la qualitat de vida i l'estat anímic dels 45 joves amb parlisi cerebral i altres discapacitats que atenen. Es tracta d'una banyera específica que permet fer activitats teraputiques que no podrien fer fora de l'aigua. L'acte de presentació del nou equipament ha servit també per commemorar els 25 anys de la posada en marxa del Centre Ocupacional. La seva presidenta, Merc Batlle, ha celebrat el nou servei i ha explicat que d'entre els projectes futurs treballen en millorar el pati exterior i habilitar un edifici pel banc de recursos, destinat a intercanviar material entre els usuaris. L'alcalde de Lleida, Flix Larrosa, ha assegurat que en "pren nota".

La fisioterapeuta Nadia Jiménez ha explicat que la nova banyera permet fer sessions d'hidroterpia que permetran, per exemple, millorar el trofisme muscular i la funció cardiovascular així com reduir l'espasticitat i l'estrs articular i muscular. Jiménez ha afegit que tenir una banyera d'aquestes característiques al centre facilitar que més usuaris gaudeixin dels seus beneficis ja que, fins ara, s'havien de desplaar a un centre esportiu per poder-ne utilitzar una i no tots podien fer-ho."És un pas més dels serveis que ofereix el centre", ha celebrat la seva presidenta Merc Batlle, que ha explicat que fa 43 anys que treballen amb persones amb discapacitat i 25 de la posada en marxa del centre ocupacional. Per celebrar aquesta efemride, professionals i usuaris han deixat anar globus al cel des del pati del centre. També s'ha ofert una degustació d'aliments texturitzats, una nova manera d'alimentar-se amb textures modificades per a persones amb problemes de deglució.L'alcalde de Lleida, Flix Larrosa, que ha assistit a la celebració, ha destacat que Aremi és "un projecte de ciutat" i que "ens hi hem d'implicar tots". Larrosa ha reconegut sentir-se "emocionat" per la feina que fa l'associació i s'ha comproms a seguir collaborant amb ella en projectes futurs, de la mateixa manera que la Paeria s'hi ha implicat amb la Sala d'Hidroterpia, ha dit.