Publicado 23/11/2016 15:16CET

AMPLIACIÓ:Antoni Trasobares pren el relleu de Denis Boglio al capdavant del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

La consellera Meritxell Serret ha presidit la junta on s'ha escollit el nou director general

ACN

Solsona.-La Junta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) ha escollit aquest dimecres al matí Antoni Trasobares com a nou director general del centre en substitució de Denis Boglio, que va comunicar la seva decisió de no continuar al càrrec el passat mes d'abril. Trasobares, que destaca per la seva activitat tant a l'empresa privada com al sector públic, ha estat director general de Medi Natural de la Generalitat, consultor per a diferents empreses i en els seus inicis professionals ja va treballar al CTFC. Pel nou director, "el repte que se'm presenta és molt important perquè cal aconseguir que la societat conegui els seus boscos i sigui conscient de la gran estructura verda que té el país". Antoni Trasobares ha assenyalat que un altre dels objectius serà aconseguir situar la recerca que realitza el centre en l'"excel·lència" i al servei dels sectors forestal, ambiental i rural del país.

El nou director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Antoni Trasobares, vol que el gruix de la societat "acabi de conèixer els boscos i el medi natural que té i la importància que ha de tenir en els propers temps". Trasobares ha incidit en el fet que cal que la societat es conscienciï d'aquesta importància del sector forestal, perquè Catalunya és un dels països d'Europa que disposa de més extensió de bosc, un 60% del país. El nou director ha apuntat diverses idees que ja té en ment. Segons Trasobares, serà molt important seguir potenciant l'alt nivell de recerca del centre, però també serà important identificar els reptes tant de la societat, com del sector, com de la pròpia administració per trobar els punts forts i optimitzar els recursos perquè el conjunt del sector i del país millori.Trasobares ha explicat que té ganes de dur a terme recerca "de molt nivell", com la que ja es fa al centre, i també té ganes que aquesta recerca "acabi generant millora en el medi natural, creixement econòmic sostenible i llocs de treball". El nou director ha destacat el concepte de bioeconomia com un valor de futur que ha de permetre gestionar els recursos naturals de manera sostenible, "fent les coses ben fetes", adaptar-se al canvi climàtic el millor que es pugui, i aconseguir que la innovació i la recerca tecnològica jugui un paper molt important en l'ús més eficient dels recursos naturals. Finalment, segons Antoni Trasobares, això ha de portar a aconseguir que els boscos i el medi natural s'integrin a l'economia. El director sortint, Denis Boglio, ha reivindicat la feina de recerca que s'ha dut a terme des del centre durant els darrers anys, "perquè una societat que no fa recerca, difícilment avança". Segons Boglio, és una feina "ingrata" que té poc reconeixement social, "però és molt necessària". Antoni Trasobares ha estat seleccionat pel conjunt de les institucions que formen part del patronat del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Generalitat, Consell Comarcal del Solsonès, Diputació de Lleida, Universitat de Lleida i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació). El procés de reclutament i de selecció dels candidats presentats a la convocatòria internacional ha estat liderat per la institució CERCA, una fundació que agrupa centres de recerca d'excel·lència de la Generalitat. El CTFC té per missió contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal de manera sostenible, al desenvolupament rural i la gestió del medi natural i la biodiversitat, per mitjà de la recerca, la formació i la transferència de tecnologia i el coneixement a la societat amb l'ànim d'esdevenir un centre de referència en l'àmbit nacional i internacional. A més, el centre treballa pel prestigi i per l'excel·lència de la seva activitat en el món forestal i el medi natural, i de desenvolupament rural. El CTFC compta en aquests moments amb una plantilla de prop d'un centenar de persones, entre investigadors, tècnics i personal de suport.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés