Publicado 9/1/2019 13:30:42 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Albiol presentar una querella criminal contra els vens del pis on es va originar l'incendi mortal de Badalona

Afirma que l'immoble estava ocupat de forma "illegal" i que quan es va originar el foc van "fugir" sense alertar els bombers

ACN

Badalona.-El PP de Badalona presentar una querella criminal per homicidi imprudent contra els habitants del pis del barri de Sant Roc on es va originar l'incendi que va causar la mort de tres persones dissabte passat. Així ho ha anunciat el líder del partit a la ciutat, Xavier García Albiol, que ha assegurat que l'immoble estava "ocupat de forma illegal" per dotze persones d'origen romans des del mes d'octubre de 2015. "Estem davant una temeritat inadmissible per part d'aquests ocupes, no només pel fet de punxar la llum, sinó perqu quan va comenar el foc van sortir sense avisar la resta de vens, van deixar la porta oberta de forma que les flames es van propagar i no van avisar els Bombers de la Generalitat", ha valorat.

Xavier García Albiol considera que davant un "ajuntament acomplexat" i que "en les darreres hores ha tingut un comportament tímid", el PP té "l'obligació moral i política" d'actuar per defensar els vens de l'edifici incendiat a l'avinguda Marqus de Montroig del barri de Sant Roc. "Hem de llanar un missatge de contundncia contra els que en els darrers quatre anys s'han dedicat a campar per Badalona sabent que ocupar un pis els surt gratis", ha assegurat el popular. En aquest sentit, ha dit que el seu equip ja ha comenat a redactar la querella criminal per homicidi imprudent contra les persones que vivien en el primer pis del bloc, on es va originar l'incendi que va causar la mort de tres persones. "L'incendi es va expandir al resta de vivendes perqu les persones que estaven ocupant aquest pis quan va comenar a sortir fum van fugir sense avisar a ningú, ni a bombers, ni a vens, es van deixar la porta oberta i el foc que inicialment estava controlat a l'habitatge va anar augmentant de mida fins que les flames es van poder veure a l'exterior", ha relatat Albiol.Així mateix ha assegurat que els bombers només van trigar nou minuts en arribar, per ha advertit que quan ho van fer es van trobar amb un incendi "ja ests a la primera, cinquena i vuitena planta amb gent precipitant-se per les finestres"."Estem davant una temeritat inadmissible per part d'aquests ocupes no només pel fet de punxar la llum, sinó per sortir sense avisar", ha valorat Albiol que ha dit que els podran identificar perqu alguns dels habitants del pis van ser atessos pels serveis socials municipals.El popular ha reiterat que segons dades del registre de la propietat aquest immoble se'l va quedar Catalunya Caixa i després BBVA - fruit de l'absorció perqu prové d'una execució hipotecaria. Alhora ha detallat que estava ocupat per una família d'origen romans que hi vivia des de l'any 2015.També ha criticat que el govern local defensi que es tracta d'un cas de pobresa energtica, ja que assenyala que des de l'any 2017 l'Ajuntament compta amb una partida de 800.000 euros per atendre aquestes situacions. "Fins ara només ha destinat mil euros a aquests cassos", ha lamentat.