Publicado 18/6/2019 11:06:39 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Albiol defensa una segona volta en les ciutats on els resultats electorals han estat "molt ajustats" com Barcelona o Madri

El líder del PP a Badalona reconeix que se sent "enganyat" pel PSC i reitera que en aquesta població "hauria de poder governar la llista més votada"

ACN

Badalona.-El cap de llista del PP a Badalona, Xavier García Albiol, considera que en les ciutats on els resultats de les eleccions municipals han estat "molt ajustats", com Barcelona o Madrid, s'hauria d'haver dut a terme una segona volta entre el primer i el segon partit. "Hem d'apostar per un model més just perquè sinó el que acabarem fent és que la gent no vagi a votar", ha assenyalat el líder popular en una entrevista a RAC1. Amb tot, ha reiterat que el cas de Badalona és excepcional, ja que "hi ha una gran diferència entre el primer i el segon partit". Per aquest motiu ha considerat que en aquesta població "s'hauria d'haver deixat governar la llista més votada". Albiol també s'ha referit al PSC i ha dit que se sent "enganyat".

Xavier García Albiol ha reconegut que anímicament no està bé després que dissabte el socialista Álex Pastor fos investit alcalde de Badalona gràcies a un acord 'in extremis' entre Guanyem, ERC, comuns i JxCat per evitar que el popular aconseguís l'alcaldia. "Vaig estar al capdavant de l'alcaldia quatre anys i crec que ho vaig fer bé i vaig revalidar la confiança dels veïns el passat 26 de maig amb 8.000 vots més", ha lamentat Albiol, que ha dit que sent "preocupació" pel present i el futur de la població. Albiol s'ha referit a l'actual sistema electoral i ha considerat que s'hauria de replantejar per fer-lo "més just". Des del seu punt de vista genera certa "desconfiança" entre els ciutadans. "Sinó el que acabarem provocant és que la gent digui, escolta jo no aniré a votar", ha considerat. En aquesta línia ha explicat que en les poblacions on els resultats de les passades eleccions municipals van ser "molt ajustats" com Barcelona o Madrid, "s'hauria de fer una segona volta entre el primer i el segon". Pel que fa a Badalona, ha reiterat que es tracta d'un cas "diferent" perquè en aquesta ciutat el PP va imposar-se de forma contundent i va obtenir onze regidors, quatre més que la llista que encapçalava l'exalcaldessa Dolors Sabater. Per aquesta raó, opina que en aquesta localitat "hauria de poder governar la llista més votada". "Enganyat" pel PSCEl popular ha admès que se sent "enganyat" pel PSC de Badalona. Assegura que quan l'any 2018 el PP va donar suport als socialistes per fer alcalde Álex Pastor i tirar endavant la moció de censura contra l'executiu de Dolors Sabater, "el PSC va reconèixer l'error de posar l'alcaldia en mans de CUP i es va traslladar que es deixaria governar a la llista més votada". Pel que fa a la possibilitat que al llarg del mandat pugui assumir l'alcaldia de Badalona, ha dit que considera que és pràcticament impossible. "Per una qüestió de coherència jo no puc articular una moció de censura", ha advertit Albiol que ha remarcat que "la decisió que va tenir el PSC de posar-se en mans de la CUP, ERC, Junts per Catalunya i podem, és irreversible en un 99.9%".