AMPLIACIÓ:Albert Vidal estrena la seva darrera producció convidant el públic a baixar als "inferns" del pàrquing de l'Atlàntida de V

Publicado 14/11/2019 22:06:35CET

L'espectacle s'estrena divendres i les entrades ja s'han exhaurit des de fa mesos

ACN

Vic.-El polifacètic Albert Vidal presentarà aquest divendres "Inferno", la seva darrera creació. Es tracta d'una performance tel·lúrica a partir de tres cants de l'obra 'Inferno' de la Divina Comèdia de Dante Alighieri. Després d'haver produït més de 60 obres que l'han fet passar per escenaris d'arreu del món, Vidal estrena a Vic una proposta singular al pàrquing de l'Atlàntida que vol apropar al públic les energies que desprèn la terra i la cerca de les arrels de la paraula. Segons ha explicat el mateix artista, es tracta d'un text "molt contemporani" que ha volgut recitar en l'idioma original, és a dir, en toscà del segle XII. Les entrades per l'espectacle estan exhaurides des de fa mesos.

Albert Vidal ha investigat l'art tel·lúric en el seu Laboratori que de moment és al pàrquing de l'Atlàntida. Per Vidal, la travessa dels "inferns" per on transcorre l'obra de Dante Alighieri són "necessaris" per arribar a visionar el paradís. Per l'artista, en el fons, l'obra és l'esperança "que estem caminant cap a la llum". "La travessa dels inferns portarà la humanitat a l'excel·lència", ha dit. A l'escenari, Albert Vidal ha explicat que fa un gran treball emocional. "És l'emoció qui carrega el sentit de la paraula, i no al revés. Per això sempre hi ha un coixí emocional durant l'obra que va alliberant les paraules", ha explicat Albert Vidal. L'artista ha memoritzat 400 hendecasíl·labs de l'Infern' per descobrir què és el tel·lurisme. Concretament, el rapsode recitarà tres cants: el número 3, el 4 i el 5 de l'obra de Dante. En el seu descens a les tenebres, entre d'altres, es parla dels llimbs, el lloc on es troben els esperits de la cultura antiga esperant per redimir-se i convertir-se en beats. Vidal ha destacat la proximitat del públic amb l'escenari que acosta també el públic amb el seu art. L'actor ha dit que vol que tot allò que passa a l'escenari el públic ho visqui "orgànicament i físicament". L'obra ara mateix es podrà veure en un pàrquing, però no es descarta que per donar recorregut al projecte es pugui optar per fer-ho en altres espais, "com en un bany turc". L'accés a l'espai escènic es farà per la porta sud del pàrquing de l'Atlàntida i es baixarà fins al soterrani -2. Per exigències artístiques no es podrà entrar a veure l'espectacle amb telèfon mòbil i per això l'Atlàntida habilitarà un espai on deixar els aparells de forma segura durant la funció. L'espectacle és una producció pròpia de l'Atlàntida Centre d'Arts Escèniques d'Osona.