Publicado 26/7/2019 23:25:09 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Acaba sense acord la mediació entre el personal de terra d'Iberia i la direcció i es manté la vaga per al cap de setmana

La reunió convocada d'urgència aquesta tarda ha durat sis hores però no s'ha aconseguit trobar punts d'entesa

ACN

Barcelona.-La mediació entre el personal de terra d'Ibèria i la direcció de la companyia aèria que s'ha celebrat aquest divendres a la tarda al Departament de Treball ha acabat sense acord, segons han confirmat a l'ACN fonts de la negociació. Així doncs, la vaga convocada per al cap de setmana a l'aeroport del Prat es manté. La reunió, que s'ha celebrat al Departament de Treball, ha durat sis hores, però no ha servit per trobar punts d'entesa entre les dues parts que permetessin fer marxa enrere pel que fa a l'aturada del servei. Les dues parts ja s'havien reunit dijous també sense arribar a cap acord. El personal de terra d'Iberia dona servei a 27 companyies a l'aeroport de Barcelona, per la qual cosa, el número de vols afectats podria ser de l'ordre de 1.000 durant el termini previst de la vaga.

El Ministeri de Foment ha dictat serveis mínims que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores. A la sortida de la reunió, i en declaracions als mitjans, Omar Minguillón, del sindicat UGT a Iberia ha lamentat que l'empresa no hagi "volgut negociar" i ha afirmat que davant d'aquesta actitud, els treballadors continuen endavant amb la vaga i amb les reivindicacions "d'estabilitat laboral".També n'ha parlat el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, que ha afirmat que "com a mediadors" han sortit "preocupats" de la reunió perquè no hi ha hagut "cap proposta mínimament consistent" d'Iberia per intentar desbloquejar la situació.