Publicado 31/1/2019 14:40:33 +01:00CET

AMPLIACIÓ:A judici per insults contra Lorena Roldán, de Cs

Estem farts daquest separatisme intolerant, afirma la diputada tarragonina abans dentrar a la vista oral, en la qual també declara lautor del twit, acusat dun delicte lleu damenaces

ACN

Tarragona.-Uns suposats insults i amenaces contra la diputada i senadora tarragonina Lorena Roldán, de Cs, ha arribat a judici. Roldán va denunciar el contingut dun twit, publicat el 3 d'agost passat, en el qual se linsultava, se li deia truja", i se lamenaava de clavar-li "dues sties" i tirar-li purins si es presentava a Osona. Inicialment el cas es va denunciar com un delicte dodi, per finalment lautor de la piulada, que ja va disculpar-se l'endem mateix per les xarxes i també ha reconegut els fets al judici, s'enfronta a un delicte lleu damenaces -abans es tipificava com una falta-, que es pot resoldre amb un mxim de tres mesos de multa. Estem farts daquest separatisme intolerant, qu més ha de passar a Catalunya perqu els partits separatistes reconeguin la fractura que han generat?, ha manifestat Roldán, abans dentrar a judici, aquest dijous al jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona.

Roldán vol que es condemni lusuari de Twitter com a autor dun delicte lleu damenaces -amb lagreujant de cometre el delicte per motius de discriminació ideolgica- a una pena de tres mesos de multa, a raó de 15 euros diaris i, a part, a indemnitzar-la amb la quantitat de 500 euros. El judiciEn el judici, que no ha durat ni una hora, lacusat, que ja va bloquejar els comptes, ha reconegut els fets, si bé la seva defensa en demana labsolució en entendre que no són constitutius dun delicte lleu damenaces. Es va disculpar lendem a través de les xarxes socials, per ha reconegut que ho va fer per por a perdre la seva feina a la clínica on treballa com a ginecleg, ha especificat ladvocat de la diputada, Pepe Rey. El twit es va publicar el 3 dagost i lendem la diputada ja presentava denúncia als mossos. Roldán assegura que les amenaces van més enll de la piulada i que se li van trobar més publicacions crítiques a Cs.El comentari penjat a Twitter es va originar arran una entrevista de la diputada en un programa de Catalunya Rdio, de la qual sen van penjar titulars a la xarxa i linvestigat va respondre amb la piulada en qüestió.No callarem ni mirarem cap a una altra banda; quan sens ataca a nosaltres, sestan atacant un milió de catalans, ha dit Roldán, la qual ha relacionat el judici amb la brutal agressió a un regidor de Cs a Torroella. Li van partir la cara, i quan es produeixen aquests atacs els partits separatistes treuen pit i senten orgull -referint-se a lalcalde de Torroella-; no farem la vista grossa ni deixarem de defensar la llibertat, ha dit Roldán.La diputada també ha retret que siguin els socis del president Pedro Sánchez, al qual li ha retret que estigui disposat a qualsevol cosa només per fer unes quantes voltes més en el Falcon -l'avió oficial.