AMPLIACIÓ:A judici per insults contra Lorena Roldán, de Cs

Publicado 31/1/2019 14:40:33CET

“Estem farts d’aquest separatisme intolerant”, afirma la diputada tarragonina abans d’entrar a la vista oral, en la qual també declara l’autor del twit, acusat d’un delicte lleu d’amenaces

ACN

Tarragona.-Uns suposats insults i amenaces contra la diputada i senadora tarragonina Lorena Roldán, de Cs, ha arribat a judici. Roldán va denunciar el contingut d’un twit, publicat el 3 d'agost passat, en el qual se l’insultava, se li deia “truja", i se l’amenaçava de clavar-li "dues òsties" i tirar-li purins si es presentava a Osona. Inicialment el cas es va denunciar com un delicte d’odi, però finalment l’autor de la piulada, que ja va disculpar-se l'endemà mateix per les xarxes i també ha reconegut els fets al judici, s'enfronta a un delicte lleu d’amenaces -abans es tipificava com una falta-, que es pot resoldre amb un màxim de tres mesos de multa. “Estem farts d’aquest separatisme intolerant, què més ha de passar a Catalunya perquè els partits separatistes reconeguin la fractura que han generat?”, ha manifestat Roldán, abans d’entrar a judici, aquest dijous al jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona.

Roldán vol que es condemni l’usuari de Twitter com a autor d’un delicte lleu d’amenaces -amb l’agreujant de cometre el delicte per motius de discriminació ideològica- a una pena de tres mesos de multa, a raó de 15 euros diaris i, a part, a indemnitzar-la amb la quantitat de 500 euros. El judiciEn el judici, que no ha durat ni una hora, l’acusat, que ja va bloquejar els comptes, ha reconegut els fets, si bé la seva defensa en demana l’absolució en entendre que no són constitutius d’un delicte lleu d’amenaces. “Es va disculpar l’endemà a través de les xarxes socials, però ha reconegut que ho va fer per por a perdre la seva feina a la clínica on treballa com a ginecòleg”, ha especificat l’advocat de la diputada, Pepe Rey. El twit es va publicar el 3 d’agost i l’endemà la diputada ja presentava denúncia als mossos. Roldán assegura que les amenaces van més enllà de la piulada i que se li van trobar més publicacions crítiques a C’s.El comentari penjat a Twitter es va originar arran una entrevista de la diputada en un programa de Catalunya Ràdio, de la qual se’n van penjar titulars a la xarxa i l’investigat va respondre amb la piulada en qüestió.“No callarem ni mirarem cap a una altra banda; quan se’ns ataca a nosaltres, s’estan atacant un milió de catalans”, ha dit Roldán, la qual ha relacionat el judici amb la “brutal agressió” a un regidor de Cs a Torroella. “Li van partir la cara, i quan es produeixen aquests atacs els partits separatistes treuen pit i senten orgull -referint-se a l’alcalde de Torroella-; no farem la vista grossa ni deixarem de defensar la llibertat”, ha dit Roldán.La diputada també ha retret que siguin els socis del president Pedro Sánchez, al qual li ha retret que estigui “disposat a qualsevol cosa només per fer unes quantes voltes més en el Falcon -l'avió oficial”.

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista