Publicado 26/3/2019 13:50:06 +01:00CET

AMPLIACIÓ: Reguant i Baños demanen anullar la sanció per negar-se a respondre Vox al Suprem allegant "objecció de conscincia"

La regidora i lexdiputat de la CUP han presentat un recurs al TS per evitar pagar una multa de 2.500 euros

ACN

Barcelona.-La regidora Eullia Reguant i lexdiputat de la CUP Antonio Baños han presentat un recurs al Tribunal Suprem per demanar la nullitat de les sancions per negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés. Els dos, citats com a testimonis per lacusació popular del partit dultradreta i també per algunes defenses, han allegat objecció de conscincia per no pagar una multa de 2.500 euros per no voler contestar. En roda de premsa aquest dimarts al matí, Reguant i el seu advocat, Daniel Amelang, han explicat que respondre a les preguntes dun partit xenfob i masclista suposaven a la regidora un perjudici moral. La cupaire ha assegurat que el seu partit far tot el possible perqu no es normalitzi la presncia de Vox en aquest judici.

Ladvocat de lexdiputada de la CUP ha detallat que el recurs es fonamenta en els errors de forma en qu, segons ells, ha incorregut el Tribunal Suprem a l'hora de sancionar-los perqu la fonamentació jurídica es remet a uns articles que no són daplicació en aquest cas perqu es tracta duna correcció als testimonis. Hi ha un motiu de fons per justificar que no sancionin a Reguant i a Baños i és que larticle 418 de la llei denjudiciament criminal diu que no es pot obligar a cap testimoni a declarar en un judici oral si li pot causar un perjudici moral, ha explicat Amelang. Per aquesta raó, ladvocat ha detallat que sha argumentat que no van voler respondre a un partit masclista i xenfob perqu la seva presncia podia contaminar tot el procediment per labús que est fent de lacusació particular.Per la seva banda, la regidora de la CUP ha explicat que han presentat el recurs al TS perqu era una qüestió de compromís antifeixista i dtica. El millor que podíem fer era no contestar un partit com Vox, ha defensat. Reguant ha denunciat que pel partit dultradreta les dones i els homes no som iguals, cosa davant la qual ha considerat que cal lluitar perqu no facin forat amb aquest discurs. Sobre la comparació que el candidat a lalcaldia del PSC, Jaume Collboni, va fer de Vox i la CUP, lexdiputada ha tornat a demanar al socialista que recapaciti les seves paraules. Lantifeixisme i el feixisme no es toquen, ha reblat. La cupaire ha considerat que amb les seves paraules el qu va fer va ser negar i taponar el discurs antifeixista. Fer aix en el fons és una manera dintentar per part del PSC de naturalitzar la seva voluntat de pacte amb Ciutadans i dutilitzar lextremadreta per fins electorals, ha concls.