Publicado 05/11/2020 17:03CET

Almacelles demana al Consell Comarcal del Segrià ampliar la deixalleria en uns terrenys municipals annexes

Alerten que l'actual és "insuficient" i que suposa un sobrecost a l'Ajuntament d'uns 10.000 euros anuals

ACN

Almacelles.-L'Ajuntament d'Almacelles demanarà al Consell Comarcal del Segrià que ampliï la deixalleria comarcal i li ofereix un terrenys annexes de propietat municipal. Alerten que l'actual és "del tot insuficient" i que la gestió actual suposa un sobrecost al consistori d'uns 10.000 euros anuals. A més, denuncien que la falta d'espai fa que sovint s'amunteguin deixalles fora dels contenidors, la qual cosa ofereix una imatge de "deixadesa" i facilita els furts de material que generen "sensació d'inseguretat". És per això que també reclamen que s'instal·lin càmeres nocturnes de videovigilància i de lectura de matrícula per poder denunciar aquells que facin abocaments il·legals o entrin a la deixalleria per emportar-se material sense autorització.

Des de l'Ajuntament d'Almacelles denuncien que la deixalleria comarcal ubicada al seu municipi és "insuficient" i que la gestió tampoc és l'adequada. Expliquen que actualment el Consell Comarcal del Segrià només s'encarrega del buidatge de tres contenidors al mes, una xifra que consideren "ridícula". Aquest problema, afegeixen, fa que l'Ajuntament d'Almacelles s'hagi de fer càrrec dels buidatges extra de contenidors "completament col·lapsats", a més de la neteja de l'entorn de la deixalleria, que suposen una despesa mensual extra que repercuteix en l'impost d’escombraries dels veïns del municipi.Des del consistori concreten que de gener a setembre d'enguany s'han recollit en aquesta deixalleria un total de 89.240 quilos de residus, dels quals només 41.800 quilos (el 47% del total) se'n va fer càrrec el Consell Comarcal del Segrià. Així, l'Ajuntament es va haver de fer càrrec del buidatge de la resta, uns 47.440 kg (el 53% restant). Aquest buidatge extra va suposar un cost de 8.401,76 euros.Amb la finalitat d'acabar amb aquesta situació, l'Ajuntament d'Almacelles demana al Consell Comarcal del Segrià ampliar la deixalleria i adequar un seguit de molls per facilitat als usuaris el buidatge dels residus més voluminosos directament al contenidor. La Deixalleria d'Almacelles obre de dilluns a dissabte i ofereix recollida setmanal de residus voluminosos a domicili per a les persones que no es puguin desplaçar o no puguin fer-se càrrec del trasllat dels residur fins a la Deixalleria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés