Publicado 08/11/2019 10:37CET

Alliberen més de 200 tortugues mediterrnies al Paratge Natural de l'Albera

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Es refora l'espcie en un indret on hi ha l'únic reducte amb població autctona salvatge a tot Catalunya

ACN

Garriguella.-Un total de 216 tortugues mediterrnies (Testudo hermanni) s'han alliberat al Paratge Natural d'Inters Nacional de l'Albera a l'Alt Empord amb lobjectiu de reforar la població daquesta espcie. Aquest indret acull l'últim reducte de població salvatge d'aquesta espcie a tot Catalunya. Els exemplars alliberats provenen del Centre de Reproducció de Tortugues a Garriguella (Alt Empord), i shan deixat anar en el marc de la collaboració entre el centre i la Generalitat en la consolidació de la població daquesta espcie al paratge. Des del 1997, a l'Albera se n'han alliberat més de 3.100 exemplars d'aquesta espcie autctona.

Fins a comenaments del segle XX, la tortuga mediterrnia era present a prcticament tota la costa catalana, des de lEmpord fins al Montsi. Progressivament, per, les poblacions es van anar reduint a conseqüncia de diversos factors, com la destrucció del seu hbitat o les captures per destinar els animals a ús domstic. Actualment, el Paratge Natural dInters Nacional de lAlbera acull lúltim reducte de població salvatge daquesta espcie a tot Catalunya. Els anys 90 aproximadament, com a resposta a la disminució de la població natural, es van iniciar programes de reintroducció daquesta espcie a diversos indrets de Catalunya, i grcies a aquest treball, avui en dia també shi pot trobar al Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Natural del Garraf, el Parc Natural de la Serra de Montsant.Concretament, al Paratge Natural dInters Nacional de lAlbera, la Generalitat, i el Centre de Reproducció de Tortugues de lAlbera treballen conjuntament des del 1997 per a reforar les poblacions existents, mitjanant lalliberament dexemplars criats al centre. En total, shan deixat anar més de 3.100 tortugues mediterrnies i sestima que la població total, entre els exemplars reintroduts i els salvatges, es troba entre els 7.000 i 15.000 exemplars.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés