Publicado 29/5/2019 12:55:33 +02:00CET

Albiol sobre l'intent del PSC per investir Pastor: "Badalona no està per experiments"

L'alcaldable del PP assegura que l'estabilitat de la ciutat no passa perquè governi "el tercer partit depenent dels independentistes"

ACN

Badalona.-L'alcaldable del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, demana al PSC que, després del 26-M, permeti que governi la llista més votada: "La governabilitat no pot estar en contra de qui ha guanyat les eleccions", assegura. Albiol critica que l'alcaldable socialista, Àlex Pastor, pretengui ser investit amb els vots de la coalició de Guanyem i ERC liderada per Dolors Sabater, a qui el mateix Pastor va fer fora de l'alcaldia el 2018 a través d'una moció de censura. "Badalona no està per experiments, està per governar-se de manera seriosa", ha etzibat. "No seria la millor mostra d'estabilitat i progrés que hi hagi al front de l'alcaldia el tercer partit de la ciutat i, a sobre, depenent durant quatre anys d'una candidatura independentista", afegeix Albiol.

En aquest sentit, l'alcaldable popular reclama als socialistes que gestionin de manera "responsable" i "intel·ligent" els resultats del 26-M. "El PSC és un partit seriós i de paraula que vol el millor per Badalona", apunta. Albiol assegura que no s'imagina al PSC ni donant l'alcaldia ini posant la governabilitat en mans de Sabater.El cap de files del PP recorda a Àlex Pastor que ell mateix, en les darreres hores, ha qualificat la candidatura de Guanyem i ERC com a "amalgama de partits" i veu "evident" que no es pot deixar en les seves mans la governabilitat del futur ajuntament de Badalona que surti del ple de constitució del pròxim 15 de juny.Albiol es mostra convençut que acabarà sent l'alcalde de la ciutat, però reconeix que no en té la certesa al 100%. És per això que en roda de premsa ha recordat aquest dimecres al PSC que ells mateixos han reconegut "l'error" d'investir Sabater el 2015 i la necessitat de presentar la moció de censura el 2018 perquè el govern era "un desastre".En el seu intent d'obtenir el vot en blanc socialista a la investidura, Albiol ha arribat a obrir les portes a una hipotètica entrada del PSC al govern municipal d'Albiol, quan hagin passat uns mesos des de l'inici del nou mandat municipal, una possibilitat remota tenint en compte el posicionament ferm del PSC, contrari a facilitar un govern del PP.