Publicado 10/3/2020 12:07:07 +01:00CET

Aigua és Vida insisteix a l'Eurocambra que cal revisar la concessió a Aigües de Barcelona

La comissió de Peticions va tancar demanda de l'entitat sota l'argument que ja hi ha una sentència definitiva del Suprem

ACN

Brussel·les.-L'entitat Aigua és Vida ha tornat a demanar a l'Eurocambra que revisi si la concessió a Aigües de Barcelona viola el dret europeu. Després que la comissió de Peticions decidís tancar la demanda de l'entitat sota l'argument que ja hi ha una sentència definitiva del Tribunal Suprem sobre aquesta qüestió, Aigua és Vida ha aportat nova documentació per intentar reobrir la petició. Entre els documents que ha presentat l'entitat hi ha l'admissió a tràmit per part del Suprem de la petició d'anul·lació de la sentència. Segons l'entitat, "la Comissió Europea no hauria de deixar d'estudiar el cas per una sentència definitiva del Tribunal Suprem".

Representants d'Aigua és Vida van intervenir el 20 de febrer a la comissió de Peticions, presidida per l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat, per demanar que es revisi si la concessió a l'empresa mixta fins al 2047 suposa una violació del dret europeu. L'entitat defensa que hi ha "irregularitats" en la concessió, malgrat que el Tribunal Suprem va avalar-la el novembre del 2019.En la seva petició, Aigua és Vida apunta que en la creació de la societat mixta es van vulnerar els principis de lliure concurrència i transparència del Tractat de la Unió Europea (TUE), del Tractat Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i del dret de la Unió sobre contractació pública.