Publicado 15/11/2019 14:49:58 +01:00CET

Agricultura rep 85 sol·licituds d'ajuts d'afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià

Equivalen a un total de 412 hectàrees, que representa un 40% de la superfície agrícola afectada

ACN

Lleida.-El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha rebut 85 sol·licituds d'ajuts de mínimis de titulars d'explotacions agràries i comunitats de regants afectades per l'incendi forestal de finals de juny a les comarques de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià. Aquests ajuts tenen un import total de 772.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds va finalitzar dimarts. Aquestes 85 sol·licituds corresponen a un total de 412 hectàrees, que equivalen a un 40% de les 1.071 hectàrees de cultiu que es van cremar en l'incendi. D'altra banda, Agricultura ha rebut onze sol·licituds de crèdits amb condicions avantatjoses perquè les persones titulars puguin restituir el més ràpidament possible els danys.

L'ajut pretén compensar les càrregues financeres per operacions de finançament formalitzades amb l'Institut Català de Crèdit. D'aquesta tipologia d'ajut, Agricultura ha rebut onze sol·licituds. La Generalitat va posar a disposició dels afectats línies de crèdit amb condicions avantatjoses, per import de 5 milions d'euros, que s'articulen a través de l'Institut Català de Finances. Els interessos, estimats en uns 800.000 euros, seran bonificats íntegrament pel Departament d'Agricultura.Pel que fa als ajuts directes, el departament ha rebut 85 peticions, 55 a la comarca de la Ribera d'Ebre; 18, a les Garrigues, i 12, al Segrià. D'aquests 85 ajuts sol·licitats, tres són joves; deu, agricultors professionals; 46 empreses agràries prioritàries, a més d'altres 26. Pel que fa a les superfícies sol·licitades afectades per l'incendi, 270,43 hectàrees corresponen a la Ribera d'Ebre; 90,52 ha, a les Garrigues, i 52,14 ha, al Segrià, la majoria per danys soferts en oliveres i ametllers. Els beneficiaris de l'ajut hauran de contractar l'assegurança per al conreu afectat, dins el període de cinc anys a partir de la formalització del préstec o la resolució de la concessió de l'ajut. Les condicions de la línia d'assegurança estableixen que depenent del grau d'afectació, no s'ha d'assegurar la producció fins que no estiguin recuperades, i per tant, aquestes finques no comporten un cost en l'assegurança.En relació amb els ajuts establerts per a comunitats de regants, s'han presentat dues sol·licituds per la reparació i restauració de les infraestructures hidràuliques de regadiu i la rehabilitació de les xarxes de reg.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés