Publicado 06/05/2019 14:24CET

Agricultura inicia els trmits per a la posada en servei de les dues primeres zones de reg del canal Xerta-Sénia

El nou plantejament preveu obres només all on hi ha prou adhesions al projecte de regadiu

ACN

Tortosa.-El Departament dAgricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través dInfraestructrues.cat, ha publicat la licitació del contracte de serveis per a la redacció del projecte constructiu del regadiu Xerta-Sénia. Concretament, per a ladequació de les obres singulars dels trams 2 i 3 del canal i xarxa de reg de les zones 2 i 3. Limport de licitació del projecte és de 253.483 euros i el termini de presentació de les ofertes sacabar el 20 de maig. Segons el Departament, amb aquesta licitació es donar resposta a les demandes dels agricultors, de les Cooperatives i de la Comunitat de Regants, que durant aquest últim any han estat treballant en la recollida de signatures dadhesions al projecte de regadiu.

En aquest procés de recollida de signatures shan pogut identificar dues zones que shan denominat Zona 2 i 3, on ladhesió té suficient entitat per poder redactar els projectes necessaris per poder executar les obres de reg en aquest mbit. Aquest nou plantejament del projecte, que preveu realitzar obres només en les zones on hi ha ladhesió suficient perqu sigui viable la posada en regadiu, ha fet que shagi hagut de replantejar el disseny inicial del projecte de regadiu, adaptant-lo a les demandes del regants.Les zones on es desenvolupar el projecte constructiu tenen una superfície agrícola, segons la DUN, de 3.264,79 hectrees i abasten parcelles dels municipis de Santa Brbara, la Galera, Mas de Barberans i Roquetes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés