Agricultura abona els ajuts per a la millora i foment de prats i pastures en zones de muntanya del 2018

Publicado 4/12/2018 10:51:02CET

El departament fa efectiu el pagament de més 82.000 euros entre un total de 65 beneficiaris

ACN

Lleida.-El Departament d'Agricultura va fer efectiu aquest dilluns el pagament dels imports corresponents a la campanya 2018 de l'ajut de millora i foment de prats i pastures naturals en zones de muntanya i l'ajut de millora de pastures en zones de muntanya per a la protecció del paisatge i la biodiversitat, que ascendeixen en total a 82.618, 08 euros. L'objecte d'aquests ajuts és fomentar la introducció o continuació de mètodes de producció agrícola compatibles amb la protecció i la millora del medi ambient, el paisatge i les seves característiques, els recursos naturals, la terra i la diversitat genètica. Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s'emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

En el cas dels ajuts a la millora i foment de prats i pastures, l'import total del pagament ha estat de 43.541,68 euros, l'han rebut un total de 47 beneficiaris de deu comarques, i té un impacte sobre 2.117 hectàrees. Pel que fa a l'ajut a la millora de pastures per a la protecció del paisatge i la biodiversitat, Agricultura ha abonat 39.076,40 euros a 18 beneficiaris de set comarques, i suposa un impacte sobre 540 hectàrees. L'objecte dels ajuts és fomentar la introducció o continuació de mètodes de producció agrícola compatibles amb la protecció i la millora del medi ambient, el paisatge i les seves característiques, els recursos naturals, la terra i la diversitat genètica per tal d'aconseguir els objectius comunitaris en matèria d'agricultura i medi ambient, d'acord amb l'article 4.1.b) del Reglament (CE) núm. 1698\/2005.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.