Publicado 18/02/2019 14:57

Adis amplia els seus serveis a la Cerdanya assumint els que oferia l'Espai Social de la Fundació Catalunya - La Pedrera

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El local de l'entitat cerdana acull els usuaris d'un programa d'estimulació cognitiva i serveix dinars a la gent gran

ACN

Puigcerd.-La Fundació Adis, dedicada a afavorir la integració social de les persones amb algun tipus de discapacitat a la comarca de la Cerdanya, assumeix des d'aquest dilluns les activitats que fins ara oferia en aquesta zona la Fundació Catalunya - La Pedrera, a través del seu Espai Social de Puigcerd. Aquestes installacions van tancar divendres passat i amb la voluntat de donar continutat als serveis assistencials que s'hi prestaven, aquests han passat a dur-se a terme en un local de l'entitat cerdana. L'ajuda de l'Ajuntament de Puigcerd, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Fundació Catalunya - La Pedrera ha contribut a fer-ho possible, ja que ha estat necessari fer obres per condicionar les actuals dependncies.

El local que té la Fundació Adis a Puigcerd acull des d'aquest dilluns diverses persones de la tercera edat que provenen de diversos punts de la Cerdanya i que duen a terme un programa d'estimulació cognitiva i de refor de la seva autonomia personal. A més, en aquestes installacions també s'ha comenat a servir dinars per fomentar la interrelació entre el collectiu de la gent gran. Aquests nous serveis que ofereix l'entitat i que, de moment, compten amb disset usuaris, els prestava fins ara a la comarca la Fundació Catalunya - La Pedrera.El president de la Fundació Adis, Rafael Villena, ha explicat que la voluntat de tot plegat ha estat la de "fer un trasps" amb la Fundació Catalunya - La Pedrera amb l'objectiu de donar continutat al programa assistencial que l'entitat venia oferint fins al tancament de l'Espai Social de Puigcerd, divendres passat. A més, ha valorat tant la seva implicació, així com també la de l'Ajuntament de Puigcerd i el Consell Comarcal de la Cerdanya per tirar endavant el projecte i condicionar el local on s'ha comenat a dur a terme, les obres del qual han tingut un cost de prop de 25.000 euros.Villena considera que la xifra d'usuaris s'acabar situant entre les 25 i les 30 persones, ja que, davant l'anunci del tancament de l'Espai Social, en alguns casos els seus familiars van optar per apuntar-los a d'altres activitats. Finalment, per, els programes no han patit cap tipus d'interrupció i l'adaptació al nou local ha estat positiva, segons ha dit la terapeuta ocupacional de la Fundació Adis, Gisela Moré, que fins ara treballava amb ells a les installacions de la Fundació Catalunya - La Pedrera.Moré ha explicat que, a banda de l'estimulació cognitiva, l'objectiu del projecte que dirigeix és el de fomentar la socialització i l'autonomia. Per aquest motiu, es duen a terme diverses activitats per treballar la memria, la creativitat i les relacions amb l'entorn. La terapeuta ocupacional de l'entitat també ha dit que la voluntat del programa és ser un "impasse" entre les persones que comencen a requerir una atenció individualitzada i les que necessiten aquest tipus de recurs durant les 24 hores del dia.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés