Publicado 27/9/2019 19:46:16 +02:00CET

ACTUALIZACIÓ:Unes 20.000 persones es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar que s'actuï contra el canvi climàtic

El clam de 'Fridays for future' davant l'emergència climàtica desborda el centre de la ciutat

ACN

Barcelona.-Unes 20.000 persones segons la Guàrdia urbana s'han manifestat aquest divendres pel centre de Barcelona per conscienciar sobre l'emergència climàtica i reclamar solucions als responsables de les institucions. La manifestació de la capital catalana és una de les moltes que s'han organitzat avui arreu del planeta responent a la crida del moviment 'Fridays for future'. La convocatòria era per a les sis de la tarda a Jardinets de Gràcia, però a aquella hora la capçalera s'ha hagut d'avançar fins al passeig de Gràcia per la quantitat de gent que hi havia acumulada a l'indret, que no permetia arribar fins a aquest punt. Els manifestants són majoritàriament joves, però també hi ha persones grans i nens amb famílies, així com membres d'entitats diverses enmig d'una ambient eminentment festiu.

(S'ha afegit la xifra de manifestants proporcionada per la Guàrdia Urbana de Barcelona)'Que volem? Justícia climàtica. Quan la volem? Ja'. És un dels càntics més corejats pels manifestants, que a les sis de la tarda començaven a caminar amb dificultats pel fet que encara hi havia persones que arribaven al punt indicat per començar.Entre els manifestants, pancartes enginyoses amb eslògans com ara 'No hi ha planeta B', 'Divendres de desobediència', 'El meu futur és a les vostres mans' –que duia una nena de molt poca edat- o 'No vull que tinguis esperança, vull que entris en pànic'. D'altres llistaven les espècies que estan en perill d'extinció. El lema de la capçalera és 'Justicia climatica ja!!! Es una emergència'.Cap a tres quarts de vuit del vespre la manifestació ha arribat al punt final del recorregut, a plaça Catalunya, on està previst que hi hagi parlaments i actuacions musicals.