Publicado 19/2/2019 11:27:40 +01:00CET

ACTUALIZACIÓ:SOS Costa Brava denuncia abocaments a la muntanya de Sant Sebasti de Palafrugell, inclosa en la moratria urbanística

La plataforma diu que l'objectiu del moviment de terres és "modificar els pendents"

ACN

Tossa de Mar.-SOS Costa Brava denuncia abocaments "illegals" en un sector de la muntanya de Sant Sebasti de Palafrugell (Baix Empord), inclosa a la moratria de la Generalitat. La plataforma, alertada per vens de la zona, creu que l'objectiu de l'abocament de terres i runes en aquest punt provinents d'un altre sector en construcció (el 2) té l'objectiu de "modificar els pendents" i "preparar el solar per a la seva urbanització". L'entitat recorda que en aquesta zona (anomenada sector 3) sí preveia la construcció de 23 nous habitatges amb 3.560 metres quadrats de sostre edificable. SOS Costa Brava reclama a l'Ajuntament que aturi els treballs i que inco un expedient de protecció de la legalitat urbanística i sancionador. El regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí, diu que fa un mes i mig els van obrir un expedient per uns abocaments que van detectar i que avui hi ha enviat un inspector per comprovar si se n'hi estan fent de nous.

(En aquesta actualització s'hi han afegit les declaracions del regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí, que detalla que ja se'ls va obrir un expedient i que avui hi han enviat un inspector)La plataforma considera que aquest sector s'ha de desclassificar perqu si s'hi edifica "l'impacte paisatgístic i ecolgic seria brutal" i similar al de la pedrera s'Antiga de Begur. SOS Costa Brava diu que els abocaments s'estan fent sense cap llicncia i amb l'objectiu de modificar l'orografia de la zona. Per aix, han entrat un escrit de denúncia a l'Ajuntament per demanar que es paralitzin els treballs, s'obri un expedient de protecció i sanció, es retirin les runes i es restaurin el pendent original. També reclamen que es limiti l'accés rodat al sector per "evitar que es converteixi en un abocador incontrolat" i s'incorpori al web municipal informació sobre els espais afectats per la moratria.El regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí, diu que fa poc més d'un mes i mig l'Ajuntament els va obrir un expedient per uns abocaments detectats en aquest sector, que s'estaven fent sense llicncia. Segons ha explicat, l'empresa promotora tenia permís per edificar en tres sectors per en aquest tercer, la llicncia va caducar. Palahí diu que després de rebre la denúncia dels ecologistes hi han enviat un inspector per comprovar si s'hi estan realitzant nous abocaments i, si cal, obrir un nou expedient.