En el període 2016-2020 el decrement acumulat ha estat del 9,5%

ACTUALIZACIÓ:L'AMB anuncia una reducció del 5,7% de la tarifa de l'aigua a partir de l'any vinent

Publicado 6/3/2019 14:04:45CET

ACN

Barcelona.-El vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha anunciat aquest dimecres que a partir de l'1 de gener de l 2020 el preu de l'aigua s'abaratirà un 5,7% dins de l'àmbit gestionat per Aigües de Barcelona. Aquest nou decrement fa que la factura de l'aigua en el període 2016-2020 s'hagi reduït un 9,5%. Això es tradueix en el fet que el 2020 la ciutadania pagarà gairebé 32 MEUR menys del previst si no s'haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, gairebé 52 MEUR si es té en compte l'IPC acumulat. Badia ha recordat que durant aquest mandat l'AMB s'ha proposat "fer valer el dret a l'aigua com un dret bàsic i universal" i que això s'ha materialitzat en un canvi de tendència amb baixades constants de les tarifes per tal que "es pagui allò que realment val el servei".

(Aquesta notícia actualitza l'anterior amb el mateix titular afegint declaracions d'Eloi Badia i la versió d'Aigües de Barcelona)Aquesta nova reducció del preu de l'aigua ha estat possible perquè l’AMB ha rebaixat la despesa formulada per l’empresa en diferents partides del servei, com ara l’energia elèctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.Badia ha reivindicat que en els últims anys han aconseguit rebaixar el preu de l'aigua un 9,5%, "un gran estalvi per a la ciutadania en un moment on els costos i l'IPC han continuat creixent". Ha afegit que han aconseguit reduir el rebut perquè han eliminat despeses "tan poc corrents com el preu dels bufets d'advocats d'un dels socis accionistes". Fa gairebé dos mesos Aigües de Barcelona va plantejar una proposta d'una rebaixa del 3,9% de la tarifa per a l'any 2020. Eloi Badia va celebrar llavors que la companyia "rectifiqués" i s'avingués a reduir el preu de l'aigua. Fonts d'Aigües de Barcelona s'han queixat ara que l'Àrea Metropolitana hagi anunciat una nova rebaixa sense debatre-ho a la taula de treball conjunta que tenen. Al seu parer, ho ha fet "de forma arbitrària", plantejant una tarifa "sense sentit tècnic per seguir mantenint la qualitat actual del servei i l'atenció a l'usuari". La companyia estudiarà les mesures oportunes a prendre quan rebi la comunicació formal de l'AMB, ja que s'ha assabentat de la notícia a través dels mitjans de comunicació.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.