Publicado 08/11/2019 21:23CET

ACTUALIZACIÓ:La plataforma Prou i dues entitats ecologistes denuncien tres empreses per contaminació ambiental

Volen aturar les emissions d'agents químics, pols, contaminants odorífers i sorolls

ACN

Girona.-La plataforma Prou, l'Associació de Naturalistes de Girona i Ecologistes en acció han presentat una denúncia a la Fiscalia contra la fbrica d'Hinojosa de Sarri de Ter (Girons), la pedrera de Construcciones Rubau, a Pont Major (Girona) i la fbrica Cal Industrial per contaminació ambiental. Aquest divendres han presentat l'escrit contra les tres factories i creuen que els residus que emeten deixa desprotegida la població de tot Sarri de Ter, el barri de Pont Major de Girona, Sant Juli de Ramis (Girons) i el disseminat de Campdor (que pertany a Girona). Amb aquesta denúncia la plataforma i les dues entitats ecologistes volen aturar les emissions d'agents químics, pols, contaminants odorífers i sorolls que generen les tres factories.

(En aquesta actualització s'ha incls la resposta de l'empresa Construccions Rubau en relació a la denúncia) Des de la plataforma Prou han assegurat que aquesta denúncia a la fiscalia ha estat l'única solució que han vist al conflicte després d'intentar aturar les emissions de la planta d'Hinojosa de la m de l'Ajuntament de Sarri de Ter i, posteriorment, buscant la complicitat de la Generalitat.Des de l'entitat sarrianenca han reiterat que "la pudor de claveguera d'aquest estiu" va ser tan important que van "demanar ajuda" al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i també al candidat d'ERC al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián. Tot i així, no van aconseguir aturar l'activitat de la factoria sarrianenca.Per aix han optat per recórrer a la via judicial, a l'espera que Hinojosa compleixi amb les seves promeses i installi les mesures pertinents per minimitzar l'impacte ambiental que produeix la fbrica. Els vens mantenen que aquestes emissions de residus i sorolls afecten a la seva salut.El mes de setembre, la plataforma Prou i l'Associació de Naturalistes de Girona ja van presentar una denúncia al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Gurdia Civil de Girona en contra d'Hinojosa. En l'escrit deien que la factoria superava els llindars de contaminació ambiental permesos.Construccions Rubau assegura que compleix "escrupolosament" la lleiEn un comunicat, l'empresa Construccions Rubau assegura que compleix "escrupolosament" amb la legislació vigent, tant pel qu fa a les emissions com al soroll. És més, la firma subratlla que té "un pla d'autoexigncia intern que es complementa tant amb els requeriments de les certificacions mediambientals com amb les lectures peridiques que fa ladministració, sempre dacord amb les actuals normatives".Després que s'hagi fet pública la interposició de la denúncia davant la fiscalia, Construccions Rubau també avana que est desenvolupant "un projecte molt ambiciós" per reduir "encara més" els sorolls de la planta. I que tant els ajuntaments de Sarri de Ter com el de Girona "estan informats puntualment dels progressos que es van portant a terme".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés