Publicado 21/8/2019 20:12:51 +02:00CET

ACTUALIZACIÓ:Els treballadors de l'empresa Troquelados Terrassa exigeixen el pagament dels sous endarrerits després del tancament

El Centre Especial de Treball comptava amb més de 50 treballadors, la majoria amb discapacitat

ACN

Manresa.-Els treballadors de l'empresa sallentina Troquelados Terrassa, dedicada a la manipulació de cartró i productes d'embalatge, demanen que se'ls pagui els sous endarrerits i les indemnitzacions per acomiadament improcedent que els pertoca, després que l'empresa decidís tancar el mes de juliol. Es tracta d'un Centre Especial de Treball que compta amb una cinquantena de treballadors, la gran majoria amb una discapacitat superior al 33%. La portaveu del sindicat Acció Sindical Bages, Begoña Domínguez, ha explicat que els empleats també denuncien haver patit abusos i vexacions durant el seu dia a dia a la fàbrica. Els treballadors i el sindicat no descarten emprendre mobilitzacions si les solucions no arriben.

(En aquesta actualització s'afegeix els delictes de què s'acusa l'empresari en la denúncia que han presentat els advocats dels treballadors i les quantitats que es deu als empleats en concepte d'indemnització)Des del sindicat, expliquen que els treballadors diu que l'empresa "sempre ha anat bé i hi havia feina", fins que el mes de maig van deixar de cobrar el sou. Malgrat tot, els empleats van seguir treballant. El mes de juliol se'ls va comunicar que no calia que continuessin treballant perquè l'empresa tancaria ja que no era viable econòmicament. Segons els treballadors, l'empresa va al·legar que això seria així "perquè deixaria de rebre els ajuts de la Generalitat pel pagament dels sous".A partir d'aquí es van iniciar les negociacions entre treballadors i empresa i es va acordar que de la venda dels béns i patrimoni primer es pagaria els sous i les indemnitzacions dels treballadors. Això no va acabar sent així i es va pagar primer als proveïdors. L'empresa va presentar davant el Departament de Treball un informe d'Expedient de Regulació d'Ocupació on justifica el tancament per raons econòmiques i on es considera que els acomiadament són "objectius". Segons la portaveu d'Acció Sindical Bages, Begoña Domínguez, això provoca que les indemnitzacions pels treballadors siguin menors. Si no es considera objectiu, els treballadors cobraran 33 dies per any treballat i depenent de l'antiguitat del treballador el deute va des dels 2.000 euros fins els 15.000. Els advocats dels empleats han respost amb un contrinforme, que resta a l'espera de resolució.Des del sindicat expliquen que la denúncia penal que s'ha interposat contra el propietari és per tres delictes: contra els drets dels treballadors, per alçament de béns i per insolvència fraudulenta. Les penes podrien comportar presó. Els treballadors denuncien "opacitat" al voltant del tancament de l'empresa i han carregat contra el propietari, Luis Matarín, perquè denuncien que els ha negat la possibilitat que un pèrit entri al centre de treball per valorar econòmicament els béns de l'empresa. "Això ens fa pensar que o bé les màquines ja estan venudes o que l'empresari busca reprendre la mateixa activitat sota una altra empresa i deixar enrere els deutes", han criticat. També han denunciat haver rebut el menyspreu, insults, càstigs o amenaces d'acomiadament si cometien errors.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 3. 3

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 4. 4

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 5. 5

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya