Publicado 10/07/2019 20:07CET

ACTUALIZACIÓ:Elite Taxi recorrer la suspensió cautelar de la precontractació de VTC amb una hora d'antelació

Tito Álvarez creu que el fons de la interlocutria és "bastant bo i positiu" i augura que no hi haur mobilitzacions

ACN

Barcelona.-Elite Taxi ha anunciat que interposar un recurs a la suspensió cautelar ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la precontractació de VTC amb una hora d'antelació prevista al reglament de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ha d'entrar en vigor el 15 de juliol. El sindicat ha demanat "calma" als taxistes tot demanant "uns dies per analitzar la situació" tot i que segons ha explicat aquesta tarda el seu portaveu, Tito Álvarez, el fons de la resolució és "bastant bo i positiu" i ha augurat que no hi haur mobilitzacions. Elite Taxi admet que la precontractació és la mesura més important que s'ha susps, per subratlla que hi ha moltes altres que el TSJC ha decidit no aturar, malgrat que l'empresa Luxury, que ha portat als jutjats el reglament de l'AMB, ho demanava. "Són tot mesures cautelars, no hi ha res definitiu. El taxi ha d'estar d'enhorabona, les nostres victries sempre són agredolces", ha resumit.

(En aquesta actualització, s'han afegit declaracions del portaveu del sindicat, Tito Álvarez, als mitjans de comunicació després d'analitzar la interlocutria del TSJC)Segons Tito Álvarez, "de tot el que demanvem hem guanyat el 80% per hem perdut el 20%", en relació als 60 minuts de precontractació. "No podem dir que sigui una derrota, fa un any no teníem res i avui tenim els VTC regulats totalment per l'AMB en els serveis urbans", ha raonat.Amb tot, el portaveu del sindicat de taxistes creu que no hi ha motius per tornar a mobilitzar el sector, a qui just després de rebre la primera notificació del TSJC aquest migdia ha demanat "calma". Tot i així, ha comentat que caldr analitzar la situació amb la resta de taxistes. Per Álvarez, s'ha assolit una "victria parcial" i ha recordat que el govern espanyol encara es troba en funcions, que a Catalunya s'est tramitant la llei que ha de regular l'activitat del sector i que el mateix tribunal ja reconeix la potestat de l'AMB per a la regulació dels VTC i que són dues activitats diferents.El sindicat també recorda que el reglament entra en vigor el 15 de juliol i que encara est "esperant" que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competncia (CNMC), l'Associcació de Vehicles amb Conductor (Unauto) o l'Autoritat Catalana de la Competncia (Acco) "entrin en joc".A més, Elite Taxi destaca que la suspensió parcial ha estat sollicitada "per una associació de VTC tradicionals" a la qual aquest sindicat "sempre" ha donat suport, i que "volent-se carregar els dies de festa al final es carreguen la precontractació i sortim tots perjudicats".És per aix que des d'Elite Taxi BCN trenquen "públicament" qualsevol relació amb aquesta associació i la posen "a la mateixa alada" que a qualsevol altra empresa "intrusa" amb el sector del taxi.D'altres aspectes positius que ha ressaltat Álvarez és que a partir del dilluns que ve s'establiran uns dies de festa per als assalariats de les empreses VTC, hauran de tenir les tarifes visibles, es podr regular el temps de treball i s'hauran de facilitar la documentació dels conductors a l'AMB.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés