Publicado 18/07/2019 17:37CET

ACTUALIZACIÓ:Condemnen la Tarraco Arena Plaa a no fer més concerts ni festes nocturnes per excés de soroll

Una sentncia ordena a lAjuntament de Tarragona que vetlli perqu es compleixi la normativa

ACN

Tarragona.-La Tarraco Arena Plaa (TAP) no podr organitzar més concerts a la nit ni festes nocturnes si no fa obres de millora per evitar superar els límits de soroll permesos. Ho ha ordenat una sentncia del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona del 9 de maig en que ordena a lAjuntament de Tarragona que se cessi lactivitat davant les emissions que provoquen sorolls, desordres, crits i grups electrgens de la TAP entre les nou del vespre i les set del matí. Uns vens dels voltants de lequipament van posar una demanda el setembre de lany passat i el jutge també estima que han de ser indemnitzats amb 3.000 euros cadascun. El consistori ja ha dit que acata la sentncia i que no es faran concerts en lhorari establert pel jutge.

(En aquesta actualització saporta el punt de vista de lAjuntament i samplia la informació inicial)Tot i que lequipament és propietat de la Diputació de Tarragona, la demanda anava dirigida a lAjuntament perqu és el consistori qui ha de vetllar pel compliment de la normativa de soroll. Ladvocat que ha defensat els vens, Joaquim Martí, ha assenyalat que lanterior regidor dUrbanisme, Josep Maria Mil, va reconixer en seu judicial al febrer que la TAP no estava preparada per fer concerts i ha lamentat que el consistori ha tingut durant deu anys expedients sancionadors als calaixos. A més ha assegurat que durant el judici el ministeri fiscal va ser molt dur contra lAjuntament i ha advertit que si el consistori no fa complir la sentncia posaran una demanda que podria fer que membres de lequip de govern incorreguessin en un delicte de desobedincia.Per Martí la solució passaria perqu la TAP fes millores en la insonorització, la illuminació i la climatització. Una de les molsties que van denunciar els vens és que per arribar a la potncia elctrica necessria per fer un concert de grans dimensions en algunes ocasions es contractaven grups electrgens que sinstallaven a laire lliure i que a la nit feien molt soroll. També, a lestiu especialment, arran de la calor que sacumula a linterior del recinte, sobria la cúpula retrctil, per on marxava el so, que se sentia a desenes de metres.LAjuntament assumeix la situacióEl portaveu municipal, Xavier Puig, ha explicat aquest dijous que compliran la sentncia i que no hi posaran recurs. Ha apuntat també que ja han reclamat a lempresa gestora de lequipament, APIC, que compleixi lhorari de prohibició establert pel jutge. A més ha apuntat que lAjuntament va requerir en diverses ocasions que es treballés amb el tema del so arran de les queixes dels ciutadans i ha recordat que es van posar dos expedients sancionadors perqu es van dues festes sense la llicncia oportuna. Puig també ha instat totes les parts a buscar una solució per a un problema que afecta la ciutat. Necessitem espectacles que puguin servir en horari de concert i necessitem respectar el descans dels vens, ha exposat.Una altra de les parts implicades, la Diputació de Tarragona, propietria de la TAP, ha assegurat que per ara no tenen constncia de la resolució judicial, i que quan la rebin lestudiaran.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés