Publicado 1/4/2019 13:15:31 +02:00CET

ACTUALIZACIÓ:Comencen les negociacions entre la direcció de Nissan i els sindicats per pactar la sortida de 600 treballadors

ACN

Barcelona.-La direcció de Nissan i els sindicats han iniciat aquest dilluns les negociacions per concretar la sortida de 600 treballadors anunciada la setmana passada per garantir el futur de la planta de la Zona Franca. Segons han explicat fonts sindicals, les posicions han acabat molt allunyades en la primera d'aquestes trobades ja que l'empresa ha reiterat que cal prescindir de 600 treballadors amb un 80% del sou per als que es prejubilin davant el 90% que reclamen els representants dels treballadors i que es van aplicar en les últimes sortides pactades. Així mateix, encara no s'ha precisat a partir de quina edat afectarien les prejubilacions. Les dues parts han quedat emplaades per a una nova reunió dijous que ve.

La intenció de l'empresa, segons van explicar els directius de la marca fa uns dies, és tancar un acord abans de les vacances de Setmana Santa i de la celebració del Saló de l'Autombil de Barcelona, a partir de l'11 de maig. En aquest sentit, el vicepresident executiu adjunt de fabricació de l'aliana Nissan-Renault i Mitsubishi, José Vicente de los Mozos, va assenyalar que volien encarar el saló amb aquest assumpte tancat i amb l'anunci d'inversió de 70 milions d'euros a la nova planta de pintures, condicionada a un acord sobre les 600 baixes, de les quals 500 serien prejubilacions i 100 baixes voluntries.L'objectiu de les dues parts és que les baixes no siguin "traumtiques" i, de fet, els directius de l'empresa no preveuen presentar un ERO perqu consideren que hi ha plantilla "suficient" perqu s'aculli a les prejubilacions o a les baixes. Concretament, hi hauria uns 450 treballadors d'edat avanada, segons fonts sindicals.El representants dels treballadors de Nissan van reclamar la setmana passada a la direcció de la multinacional que garanteixin el futur de la companyia a Catalunya i els seus llocs de treball. Fonts sindicals han explicat a l'ACN que en la trobada d'aquest dilluns han tornat a traslladar aquesta demanda i han recordat que la companyia té previst l'any que ve assignar la construcció de nous models a les seves plantes. Tot i així, no es preveu l'arribada de cap nou vehicle a la Zona Franca per ara.