Publicado 25/01/2019 13:21

ACTUALIZACIÓ:37 atesos per un incident químic a l'escorxador de Le Porc Gourmet

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Hi ha 15 persones traslladades a l'Hospital de Vic i 11 al CAP de Santa Eugnia de Berga

ACN

Santa Eugnia de Berga.-El Sistema d'Emergncies Mdiques (SEM) ha ats 37 persones per un incident químic a l'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugnia de Berga. Hi ha 15 persones traslladades a l'Hospital de Vic, 11 al CAP del municipi, 5 a la mútua de l'empresa i 6 han estat donats d'alta en el mateix lloc. Dotze dotacions del SEM s'han activat per atendre els treballadors, que tenien picor als ulls i a la gola. El motiu és la barreja de dues substncies a les installacions, que ha provocat un ambient irritant. En concret es tracta de clorur frric i hipoclorur sdic. Quatre dotacions dels Bombers s'han activat a les 8.35 hores i han apartat el bidó de 1.000 litres que conté la barreja. Han ruixat tot l'entorn per dissipar la substncia de l'atmosfera.

(Aquesta notícia actualitza l'anterior sobre el mateix tema amb el balan d'atesos pel SEM)Fonts de l'empresa han explicat que l'origen de l'incident s'ha produt al sistema de desinfecció dels ganivets que s'utilitzen a l'escorxador. El motiu ha estat un error hum. En lloc de barrejar hipoclorit sdic, s'hi ha abocat clorur frric. La barreja en qüestió ha creat un núvol gasós que ha provocat irritació en una part dels treballadors de Le Porc, concretament a la secció de triperia de l'escorxador. Segons han explicat des de l'empresa, els porcs ja estaven penjats a la línia a punt per esbudellar, per l'evacuació d'unes 120 persones ha interromput la cadena durant una hora i mitja. La resta de l'empresa ha seguit treballant amb normalitat. L'alcaldessa de Santa Eugnia, Anna Franquesa, ha explicat que l'alerta a l'ajuntament s'ha donat cap a un quart de nou del matí i ja s'ha trucat de seguida el 112, juntament amb l'empresa, per poder evacuar els treballadors de la sala. Per poder atendre el personal i mentre el cos de bombers estava desenvolupant la seva feina, s'ha traslladat els treballadors a un bar proper a l'empresa, on han estat atesos pels serveis d'emergncia. Per alleugerir els símptomes de les irritacions a la gola i al nas, han aplicat oxigen als afectats. Franquesa ha demanat que s'obrin diligncies per determinar qu ha passat exactament, i si l'escorxador ha activat tots els protocols que s'han d'activar quan hi ha un accident d'aquestes característiques "per intentar prevenir que un cas així torni a passar". Els Bombers han acordonat tota l'illa crnia que ocupa l'escorxador de Le Porc al municipi. De la seva banda, Protecció Civil no ha activat el pla Plaseqcat perqu s'ha comprovat que la fuita no era txica i no generava cap risc per la població.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés