Publicado 18/10/2019 14:10:16 +02:00CET

ACTUALIZACIÓ:13.800 estudiants es manifesten pel centre de Barcelona en el tercer dia de vaga

Gairebé el 100% d'universitaris secunden la convocatria i el seguiment és més desigual a secundria

ACN

Barcelona.-Uns 13.800 estudiants s'han manifestat aquest divendres pel centre de Barcelona en el tercer dia de vaga convocada pels sindicats estudiantils, segons dades de la Gurdia Urbana de Barcelona. El seguiment entre els alumnes universitaris ha estat de gairebé el 100%, segons les dades recollides pels centres. Mentrestant, el seguiment ha estat més desigual a secundria. Segons les dades recollides pel Departament d'Educació, hi ha hagut seguiments per sobre del 90% en territoris com Lleida, Valls Occidental i les Terres de l'Ebre, mentre a Girona ha estat del 29,99% i a Barcelona ciutat del 23,81%.

El Sindicat d'Estudiants va convocar vaga per dimecres, dijous i divendres contra la sentncia del Tribunal Suprem sobre l'1-O, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Pasos Catalans va convocar-la per dijous i divendres.Segons fonts de les universitats, el 90% dels estudiants de Medicina de la UB i el 100% de la resta han secundat la vaga estudiantil convocada aquest divendres. A la UAB, el seguiment ha estat total al Campus de Bellaterra, mentre que només un 2% dels estudiants del campus de Sabadell han anat classe. A la UPC, el seguiment també ha estat massiu a totes les escoles. Són les tres universitats públiques que podien fer classes, a banda de la UdL de la qual no se'n disposen dades. A la resta d'universitats públiques, la UPF, la UdG i la URV, s'havia anullat l'activitat lectiva a tots campus. A la URL el seguiment ha estat del 95%. A la Universitat de Vic, el seguiment ha estat prcticament total per part dels estudiants, i de més del 95% entre el PAS i el PDI.Per la seva banda, a la Universitat Abat Oliva s'ha notat una assistncia menor d'estudiants i calculen que entre un 5 i un 17% dels estudiants no han anat a classe, mentre que alguns centres de la Universitat Ramon Llull han estat tancats i no s'ha programat activitat avaluable. La UIC no ha facilitat les dades. Pel que fa al personal universitari, 159 treballadors d'administració i serveis i 40 de l'equip docent i investigació de la UdL han secundat la vaga. En aquest centre s'ha susps l'activitat avaluable i d'assistncia obligatria i continua el tancament d'estudiants al rectorat. Pel que fa la UPF, hi ha hagut un 75% d'absncia entre el personal d'administració i serveis. Pel que fa a la UOC, s'han adherit a la vaga 153 treballadors.A secundria, el seguiment ha estat massiu en diversos centres territoris, segons les dades recollides fins les 13.00 hores pel Departament d'Educació entre els alumnes de tercer i quart d'ESO, de primer i segon de batxillerat i als cicles de formació professional de grau mitj i de grau superior.A Lleida, el seguiment ha estat del 95,92%, al Valls Occidental del 93,42% i a les Terres de l'Ebre del 92,14%. A les Comarques Centrals, han fet vaga el 86,95% dels alumnes, al Baix Lloregat el 79,84% i al Maresme i el Valls Oriental el 79,38%.Als serveis territorials de Tarragona, han fet vaga el 49,23% dels alumnes, a Barcelona comarques el 35,61%, a les comarques gironines el 29,99% i a Barcelona ciutat el 23,81%.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés