Publicado 17/1/2019 19:39:44 +01:00CET

Acciona veu fraudulenta la proposta de liquidació del Govern per l'ATLL

Les allegacions de l'empresa avisen la Generalitat que podria incórrer en responsabilitats si no revisa el seu plantejament

ACN

Barcelona.-Acciona ha presentat aquesta setmana les seves allegacions contra la proposta de liquidació del contracte de la concessionria d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que considera "fraudulenta", segons ha pogut confirmar l'ACN. En el document, la companyia argumenta que no est d'acord amb la proposta de la Generalitat, que xifra la liquidació en 53,86 milions d'euros en favor de l'ATLL, dels quals 46 són impostos que ha de reclamar directament a les agncies tributries. La concessionria reclama que la liquidació es faci en base al contracte, que insisteix que és "anullable" i no "nul" en base a una interlocutria recent del TSJC. En aquest sentit, demana que s'apliqui el punt 9.12 del contracte que diu que la liquidació ha de retornar les quantitats no amortitzades del cnon satisfet i el volum de les inversions no amortitzades.

Per Acciona, la Generalitat hauria de pagar per tant 305 milions d'euros per aquests dos conceptes. A més, reclama 769 milions d'euros per "danys i perjudicis". Tot plegat, situaria la xifra total que exigeixen els accionistes d'ATLL en més de 1.000 milions d'euros. Els accionistes reclamen a la Generalitat que retiri l'actual proposta de liquidació i en faci una altra en base al contracte, ja que consideren que la proposta actual suposa un "comís" de caire "illegítim" de quantitats pagades per l'empresa. En aquest sentit, avisen que el Govern podria incórrer en responsabilitats si no canvia de proposta. Els treballadors, donats d'alta dos copsLa Generalitat va crear l'any passat un nou Ens de Provement d'Aigua-Ter-Llobregat (ATL) per reprendre la gestió pública a partir d'aquest 1 de gener. A més, va notificar als treballadors que passaven a cobrar de l'administració pública. Per des de l'ATLL d'Acciona tampoc han donat de baixa de la Seguretat Social a la plantilla, ja que consideren que el contracte no s'ha liquidat i continuen gestionant l'empresa. A més, el procés est als tribunals, ja que Acciona va demanar a la justícia que apliqués mesures cautelars per aturar el canvi. A finals de desembre, el TSJC va rebutjar aplicar mesures cautelaríssimes, per ara s'haur de pronunciar sobre una petició de cautelars. Acciona va guanyar el concurs per gestionar el servei de provement d'aigua en alta a Barcelona i l'rea metropolitana el 2012, per el Suprem va acabar anullant la concessió.