Publicado 24/7/2019 13:43:02 +02:00CET

Accepta sis mesos de presó i pagar 1.000 euros per haver insultat i agredit una dona musulmana amb vel a Cornellà

L'Audiència de Barcelona la considera culpable d'un delicte de lesió de la dignitat, lesions i contra la integritat moral i li farà fer un curs de diversitat cultural

ACN

Barcelona.-L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó una dona que va insultar-ne i agredir-ne una altra per dur el vel islàmic, en concret un 'hiyab', el setembre del 2017 i el gener del 2018 prop d'una escola a Cornellà de Llobregat. La dona ha acceptat els fets i la condemna, que inclou allunyament de la víctima, inhabilitació per ofici educatiu, esportiu o de lleure, indemnització i presó, que pot eludir si fa un curs de diversitat cultural.

Segons la sentència de conformitat, els fets es van produir poc abans de les 5 de la tarda del 19 de setembre prop d'una escola de la ciutat. L'acusada, espanyola, es va trobar amb la víctima, marroquina de 36 anys, a la qual no coneixia i li va començar a dir "això aquí està prohibit" mentre li assenyalava el mocador del cap. Quan la dona musulmana li va preguntar qui era per dir-li allò, l'acusada, "moguda pel menyspreu i rebuig a la religió musulmana i a l'origen estranger" de la dona, li va dir: "Sóc espanyola i això aquí està prohibit, treu-te les ulleres de sol perquè vegi el que hi ha darrere, mora de merda". A continuació, la va agafar pel braç, la va sacsejar i va trencar la tela del vel, fins que la gent del voltant va intervenir per separar-les.El 29 de gener del 2018, cap a les 3 de la tarda, la víctima acudia de nou a l'escola per recollir la seva filla petita i es va trobar amb l'acusada. Aquesta li va fer fotos i quan la víctima li va recriminar, l'acusada li va dir: "Et mato, mora de merda, treu-te el hiyab, si vols posar-te'l ves-te'n al teu país".Per tot això, la condemnen per un delicte de lesió a la dignitat i contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un altre contra la integritat moral i un delicte lleu de lesions. A banda dels sis mesos de presó, haurà de pagar 630 euros de multa i 400 d'indemnització a la víctima, i tindrà tres anys i mig d'inhabilitació per exercir qualsevol professió o ofici educatiu, esportiu o de lleure. Tampoc podrà apropar-se a menys d'un quilòmetre de la dona o comunicar-s'hi durant dos anys i mig. La pena de presó queda suspesa si la condemnada paga la multa i la indemnització i participa en un programa d'acceptació de la diversitat.