Aboquen restes de plantacions de marihuana en bosses d'escombraries a diferents punts de Figueres

Publicado 9/2/2019 8:06:50CET
Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'Ajuntament és conscient del problema i ha instal·lat pedres de grans dimensions per evitar-ho en zones properes al Castell de Sant Ferran

ACN

Figueres.-Desenes de bosses d'escombraries plenes de restes de plantacions de marihuana ocupen alguns punts de Figueres. Des de fa uns mesos, han aparegut pels voltants d'espais com el Castell de Sant Ferran o a sota els ponts de la N-II que voreja la ciutat. Es tracta d'un problema que des de l'Ajuntament reconeixen i que han intentat combatre instal·lant pedres de grans dimensions – els coneguts 'New Jersey' – per tal de dissuadir aquells que les aboquen. A dins de les bosses hi ha restes que no es poden aprofitar un cop cultivada la marihuana, com testos, branques o embolcalls. Un dels punts on també se n'han detectat és en rieres dels voltants de Figueres i en marges de carreteres secundàries.

Tot plegat ha fet que l'Ajuntament de Figueres, a partir de diverses denúncies de veïns de la ciutat, actués per intentar protegir l'entorn, i evitar que segueixin els abocaments. El problema, però, és que els espais que s'utilitzen estan disseminats, i alguns com els marges dels camins que porten fins a Vilabertran són difícils de detectar els abocaments. De moment, la proposta del consistori passa per instal·lar grans pedres d'obra per tal d'ocupar la zona abans que s'hi tirin les restes.A dins a les bosses s'hi ha trobat bàsicament les restes que no s'aprofiten un cop cultivada la marihuana. En concret, testos, productes necessaris per fer créixer la planta, embolcalls o branques que queden com a residu orgànic.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 5. 5

  Desallotgen 300 persones d'una urbanització pròxima al riu Tordera

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista