Publicado 7/6/2019 22:09:53 +02:00CET

Ábalos admet un dèficit d'inversió en infraestructures a Catalunya però es compromet a revertir-lo

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El ministre de Foment en funcions adverteix de la possibilitat que no es pugui implementar el GPS a l'aeroport de la Seu

ACN

La Seu d'Urgell.-El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha reconegut que hi ha una "insuficiència d'inversió a Catalunya" i que el compromís del govern de l'Estat és el de treballar per "desbloquejar" la situació per la que passen alguns projectes. En aquest sentit, ha citat algunes infraestructures que considera prioritàries, com ara el Corredor del Mediterrani, Rodalies o el desdoblament de carreteres com l'N-240. Pel que fa a la implementació d'un sistema d'aproximació a la pista de l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell mitjançant GPS, ha dit que, com a mínim, caldrà esperar deu mesos per comprovar si s'acompleixen tots els tràmits necessaris i ha admès que el resultat de les proves podria ser desfavorable, cosa que implicaria que aquest no es podria posar en marxa.

Ábalos ha explicat que l'executiu de Madrid té "una agenda molt important amb Catalunya" i que el seu compromís és impulsar-la. També ha comentat que molts dels projectes pendents s'han quedat "desfasats" i, per tant, ara caldrà posar-los al dia. Un dels exemples que ha posat sobre la taula és el de la conversió en autovia de l'N-240 entre Lleida i Valls, una infraestructura molt reivindicada des del territori.Pel que fa a l'operativitat de l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell, el ministre de Foment en funcions ha explicat que el projecte per implementar un sistema d'aproximació mitjançant GPS s'està trobant amb diversos "inconvenients". En aquest sentit, ha volgut deixar clar que la garantia de la seguretat aèria ha de ser la prioritat i que, com a mínim, hauran de passar deu mesos per saber quines són les conclusions dels informes que s'han demanat, entre ells un que s'està duent a terme per experts suïssos. A més, ha reconegut que les proves poden "no sortir bé", amb la qual cosa s'obre la possibilitat que aquesta infraestructura hagi de quedar-se només amb l'actual sistema d'aterratge i enlairament per visualització de la pista.

el més llegit

 1. 1

  Un detingut a Malgrat de Mar (Barcelona) per presumptament estafar 20.000 euros

 2. 2

  Un camió s'incendia en l'AP-7 a l'altura de l'Ametlla de Mar (Tarragona)

 3. 3

  Els curtmetratges de Manresa dels anys 60 i 70 superen les 5.000 visualitzacions

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei