Publicado 21/04/2019 16:54CET

El 9 Festival de Pasqua de Cervera tanca amb xit de públic i una "alta" qualitat de concerts i produccions

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Gairebé tots els concerts han assolit un ple i també shan exhaurit localitats en formats com els de proximitat

ACN

Cervera.-La novena edició del Festival de Pasqua de Cervera ha tancat el certamen amb xit de públic i una alta qualitat de concerts i produccions. Així ho ha explicat el director del Festival, Josep Maria Sauret, que ha detallat que sha aconseguit el ple en gairebé tots els concerts i que shan exhaurit localitats en formats com els de proximitat. Sauret ha afegit que un dels objectius ha estat apropar la música clssica catalana a tots els públics. Un dels concerts més especials ha estat el de lestrena del tema 660 anys del compositor Salvador Brotons, un tema dedicat a Cervera. Sauret també ha destacat que un altre dels objectius del Festival enguany ha estat reforar la producció prpia i ha avanat que aquesta ser la línia a seguir de cara a lany vinent, en la 10a edició. L'organista Joan Seguí és l'encarregat del concert de cloenda a lEsglésia de Sant Agustí.

Entre lestimació de públic, Sauret ha xifrat en prop de 2300 persones els assistents daquesta edició, a més també ha dit que estan molt satisfets no només perqu sha aconseguit més públic que lany passat, sinó també per la gran qualitat de propostes musicals de ledició. El director ha explicat que el festival té diversos objectius. Entre ells, ha dit, ser creadors de projectes, de creacions prpies, dencrrecs i destrenes. Sauret ha fet una especial menció a la creació encarregada al compositor Salvador Brotons, que va omplir el dijous passat el Paranimf de la Universitat de Cervera en un concert amb la Cobla Mediterrnia, en qu es va estrenar un tema dhomenatge a Cervera amb motiu de la capitalitat de la cultura. En aquest sentit, Sauret ha apuntat que de cara a la propera edició, que ser el 10 aniversari del Festival, seguiran reforant la producció prpia. Així mateix ha dit que ja hi ha coses avanades, que podrien ser singulars i projectes de país.Cobla, més enll de les placesEl director del Festival també ha remarcat que dins la música clssica hi ha moltes variants i que la música de cobla també es pot escoltar en format orquestra, concretament per a simfnica, una de les opcions que sha pogut veure en aquesta edició. A ningú li ha de fer por anar a veure un concert de clssica; ha dit Sauret, que ha insistit en qu el festival vol apropar-se a tots els públics.Al mateix temps Sauret ha lloat lefervescncia dels músics cerverins, com sha vist reflectit en la cantata 'L'Espill encantat, amb una gran tasca tant dalumnes com de professors del Conservatori de Cervera i del territori.Una de les propostes arriscades ha estat la daquest dissabte, a crrec de Marco Mezquida i el sommelier Jordi Martínez, que van omplir lAuditori. Tots dos van mostrar les seves arts de la improvisació en un dileg artístic en qu el públic va formar part de lespectacle des del primer minut, amb un tast en directe de vins i productes del territori. Un públic heterogeni que ja havia exhaurit les entrades hores abans del concert. En aquesta novena edició del Festival de Pasqua de Cervera shan programat 14 concerts, des del passat 11 dabril, i fins aquest diumenge.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés