Publicado 28/6/2019 15:10:57 +02:00CET

El 80% dels joves que passen per un centre de noves oportunitats treballa o torna a estudiar

El conseller Bargalló destaca el paper d'aquests espais com a via 'd'inserció laboral' i de 'retorn al sistema educatiu'

ACN

Barcelona.-L'any passat, 7.000 joves van anar a un centre de noves oportunitats. El 80% d'aquests han acabat, l'any següent, treballant o tornant al sistema educatiu. Així ho ha assegurat el conseller d'Educació Josep Bargalló, en l'acte de cloenda del curs en un centre de formació d'adults gestionat per la Fundació Gentís, a Amposta. Per Bargalló, el paper dels centres de noves oportunitats és important com a 'via d'inserció laboral i de retorn al sistema educatiu per milers de joves'. Bargalló ha encoratjat els joves a continuar amb la seva formació i inserció, i els ha animat a aprofitar la 'nova oportunitat d'avançar' que els dona l'inici de la vida laboral o el retorn al sistema educatiu.

El programa de noves oportunitats de la Fundació Gentis té com a objectiu retornar al sistema educatiu a joves d'entre 16 i 24 anys que han abandonat els estudis i afavorir, així, la seva inserció al mercat laboral. Per Bargalló, serveixen també per acollir els nois i noies que venen de fora i integrar-los al sistema del país, així com també per ajudar als qui han abandonat l'ESO prematurament o donar títols professionalitzadors a nois i noies que no estudiaven ni treballaven.