Publicado 31/5/2019 14:02:42 +02:00CET

68 persones vulnerables aconsegueixen feina gràcies al programa d'ocupació de la Fundació Jaume Rubió de Càritas a Lleida

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Es van atendre 492 persones l'any passat, la majoria dones, d'uns 35 anys, immigrants i amb càrregues familiars

ACN

Lleida.-Fins a 68 persones amb risc d'exclusió social han aconseguit feina el 2018 gràcies al programa d'ocupació de la Fundació Jaume Rubió i Rubió de Càritas Diocesana, a Lleida. 6 d'elles s'han incorporat al mercat laboral a l'associació Troballes, que gestiona roba de segona mà, una trentena com a treballadores de la llar i una altra trentena al sector agrícola, neteja, construcció i serveis. En total, a través de la Fundació es va atendre l'any passar 492 persones vulnerables, la majoria d'elles dones, d'uns 35 anys, immigrants i amb càrregues familiars. Pel director de Càritas Diocesana de Lleida, Rafa Allepuz, tot i que es digui que la situació econòmica ha millorat després de la crisi i que s'ha creat ocupació, aquests llocs de feina són precaris. En aquest sentit, posa de manifest que la població vulnerable encara pateix més aquesta "falsa" recuperació econòmica.

Segons la Fundació Jaume Rubió, en un entorn laboral dominat pels elevats índex d'atur i temporalitat, les dades del Informe Economia Solidaria 2018 de Càritas posen de manifest, un any més, que és possible desenvolupar estratègies d'èxit amb les persones en situació de vulnerabilitat per a que puguin tornar al mercat de treball, aconseguir un lloc de feina i reconstruir la seva autonomia personal. Per això cal pressupost i la implicació d'empreses del territori que contractin a aquestes persones. En aquest sentit, des de la Fundació celebren que el 2018 han signat convenis de col·laboració amb dues empreses més, Amiga ETT Social i Òptima Serveis, que se sumen a l'empresa col·laboradora del 2017. De les 492 persones ateses al darrer any a la Fundació Jaume Rubió i Rubió, el 65% són dones (320), la qual cosa evidencia una major afectació de l'atur entre la població femenina, i el 67% dels atesos són d'origen immigrant, sobretot de països extracomunitaris. De les 492 persones ateses durant l'any 2018, destaquen que 173 han estat també ateses pel servei d'Intermediació Laboral. Aquí han rebut informació i després s'han derivat a borses de treball i ofertes de feina del territori. Per tal d'incrementar aquesta xifra, des de l'entitat es reitera la necessitat de continuar apostant per serveis d'acompanyament a la inserció i la realització d'accions formatives relacionades amb la llengua o competències informàtiques.Per millorar la formació de les persones ateses, la Fundació Jaume Rubió i Rubió ha dut a terme durant l'any 2018 quatre cursos ocupacionals, que han beneficiat 38 alumnes, en els sectors de la costura, la neteja i el treball a la llar i el manteniment d'edificis. Pel que fa a cursos d'alfabetització se n'han beneficiat 24 alumnes que han passat per l'acollida laboral i 25 alumnes més pels cursos d'informàtica bàsica. La fundació també destaca la necessitat de continuar apostant per accions de sensibilització, encaminades a promoure una millora de les condicions del mercat de treball.